C12 - Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi ÇB

Tüm Haber ve Duyurular


Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi Çalışma Birimi Üyelerine (26 Mayıs 2018)
Ulusal Psikiyatri Kongresi Etkinlik Önerisi Gönderimi Hakkında


İnsan Eliyle Gerçekleşen Afet ve Ruhsal Travmalarda Akut Dönemde Ruhsal Değerlendirme ve Psikososyal Müdahale Eğitimi yapıldı (14 Aralık 2016)
TPD İstanbul Şubesi­­ ve TPD Ruhsal Travma ve Afet Çalışma Biriminin birlikte düzenlediği""İnsan Eliyle Gerçekleşen Afet ve Ruhsal Travmalarda Akut Dönemde Ruhsal Değerlendirme ve Psikososyal Müdahale Eğitimi" ‏konulu toplantı yapıldı.

TPD İstanbul Şubesi-APBCB birimi : "İnsan Eliyle Gerçekleşen Afet ve Ruhsal Travmalarda Akut Dönemde Ruhsal Değerlendirme ve Psikososyal Müdahale Eğitimi (13 Aralık 2016)
Değerli meslektaşlarımız, yeni bir bombalama eylemiyle sarsıldık. Bir çok kişi yaşamını yitirdi, ciddi şekilde yaralanan, uzuvlarını, duyu organlarını yitiren ve hala hayati tehlikesi devam eden bir çok yaralı ilimizdeki çeşitli hastanelerde tedavilerini sürdürüyor. Öncelikle yaralıların tıbbi tedavilerinin sürdüğü hastanelerdeki meslektaşlarımız olmak üzere, ilgilenen tüm üyelerimizi ‘İnsan Eliyle Gerçekleşen Afet ve Ruhsal Travmalarda Akut Dönemde Ruhsal Değerlendirme ve Psikososyal Müdahale Eğitimi’ ne davet etmek istiyoruz. Bu eğitimde; akut dönemde ruhsal yakınmaları olan hastaların değerlendirilmesi, psikolojik ilk yardım başta olmak üzere psikososyal müdahaleler, psikososyal hizmetlerin yapılandırılması, ele alınacaktır.

İstanbul Atatürk Havalimanı Saldırısı Hastane Temsilci Çağrı Metni‏ (30 Haziran 2016)
TPD Psikososyal Destek Görev Grubu, İstanbul Atatürk Havalimanı saldırısında yaralananlar ve yakınlarını kaybedenlere daha hızlı ve etkin destek sağlayabilmek için İstanbul'daki hastanelerle bağlantı kurabilmek ve bilgi akışını hızlandırabilmek amacıyla temsilcilerin seçilmesinin yararlı olacağı kanısındadır.

Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi Atatürk Havalamimanı Saldırısı Gönüllü Duyurusu (29 Haziran 2016)
Bildiğiniz üzere Suruç ve Ankara patlamaları sonrası Türkiye Psikiyatri Derneği'nin de içinde yer aldığı bir psikososyal dayanışma ağı (PSDA) kurulmuş ve çalışmalarına başlamıştır. Bu bağlamda İstanbul Atatürk havalimanında meydana gelen terör saldırısı nedeniyle yapılacak psikososyal müdahalelerde yer almak isteyen gönüllü meslektaşlarımıza ihtiyaç duyulmaktadır.


Uludere Raporu -TPD-16 Şubat 2012 (23 Şubat 2012)
Saygıdeğer Meslektaşlarımız, Türkiye Psikiyatri Derneği'nin, Uludere'de 28.12.2012'de meydana gelen uçakla bombardımana bağlı ölümler sonrasında Psikososyal Gereksinim Belirleme Raporunu bilgilerinize sunarız.




TPD Deprem Bölgesindeki Çalışmalarını Sürdürüyor (15 Kasım 2011)
TPD Van Depremi sonrası Afette Psikiyatrik Hizmetler Birliği çatısı altında yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor. Kızılay ile yapılan görüşmeler sonrasında bölgeye her 10 günde bir 4 psikiyatri hekimi gönderilmeye başlanmıştır. Bölgede görev almak isteyen meslektaşlarımızın tpdmerkez@gmail.com adresine bilgilerini iletmeleri gerekmektedir.

RTAPBCB KOORDİNATÖR SEÇİMİ DUYURUSU (02 Eylül 2011)
Sayın Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi Bilimsel Çalışma Birimi Üyeleri, 6-15 Eylül tarihleri arasında web sitesi üzerinden yapılacak koordinatör oylaması için adaylığını koymak isteyen üyelerin 1-5 Eylül tarihleri arasında adaylıklarını, kendilerini tanıtıcı kısa bir yazı eşliğinde, apbcb@googlegroups.com birim mail grubuna atacakları bir iletiyle belirtmeleri gerekmektedir. Koordinatör seçim takvimini aşağıda tekrar dikkatlerinize sunuyorum. Bilgilerinize, Hande Karakılıç Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi Bilimsel Çalışma Birimi Koordinatörü Değerli üyelerimiz, Yeni web sitemizin yayına girmesi ile birlikte derneğimiz üyelerinin üyelik bilgilerini (e-posta adresi, yazışma adresi vb.) güncellemeleri gerekmektedir. Üye güncellemeleri için hazırlanmış olan web sitesi kullanım yönergelerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Ayrıca kayıtlı e-posta adresleri güncel olmayan ve şifre bilgisi kendisine ulaşmamış üyelerimiz tpd-myk@psikiyatri.org.tr adresinden destek alabilirler. Üye güncellemeleri sırasında Bilimsel Çalışma Birimleri'ne kayıtların da güncellenmesi gerekmektedir. Güncellemelerin ardından web sitesine kayıtlı üyeler tarafından bilimsel çalışma birimleri koordinatörlerinin seçimi yapılacaktır. Koordinatör seçimleri TPD BÇB Yönergesi doğrultusunda gerçekleştirilecektir. (http://www.psikiyatri.org.tr/upload.aspx?upload=324). Bu BÇB seçimlerine özgü olmak üzere yönergede belirtilmiş olan oy kullanabilmek için gerekli olan 6 aylık üyelik şartı kaldırılmıştır. BÇB koordinatör seçimi ile ilgili takvim aşağıda belirtildiği gibi planlanmıştır. Üye ve BÇB güncellemeleri için son tarih: 30 Ağustos 2011 Mevcut koordinatörlerin seçim duyurusu: 1 Eylül 2011 BÇB Koordinatörlüğü'ne adaylık başvurusu: 1-5 Eylül 2011 Aday koordinatörlerin duyurusu: 6 Eylül 2011 Web sitesi üzerinden oylama: 6-15 Eylül 2011 TPD Web Sitesi Üye Kullanıcı Tanıtım Yönergesi: http://www.psikiyatri.org.tr/upload.aspx?upload=546 TPD Web Sitesi Birim Web Sorumlusu Tanıtım Yönergesi:http://www.psikiyatri.org.tr/Cms/SubAdmin/contact.aspx (birim web sorumlusu girişi yapıldıktan sonra Teknik Destek kısmından ulaşabilecektir.) Saygılarımızla TPD MYK Türkiye Psikiyatri Derneği www.psikiyatri.org.tr