C12 - Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi ÇB

TPD İstanbul Şubesi-APBCB birimi : "İnsan Eliyle Gerçekleşen Afet ve Ruhsal Travmalarda Akut Dönemde Ruhsal Değerlendirme ve Psikososyal Müdahale Eğitimi

TPD İstanbul Şube-TPD Ruhsal Travma ve Afet Bilimsel Çalışma Birimi Eğitim Duyurusu
 

Ayşe Devrim Başterzi
Ejder Akgün Yıldırım
 
 
 
 
"İnsan Eliyle Gerçekleşen Afet ve Ruhsal Travmalarda 
Akut Dönemde
Ruhsal Değerlendirme ve Psikososyal Müdahale Eğitimi"
 
 
 
 
 
 
 
13 Aralık 2016 Salı
 
20.00-22.00 
 
 
 
YER: Türkiye Psikiyatri Derneği İstanbul Şubesi
Şehit Muhtar Mah. Öğüt Sokak No: 20 K:1 Taksim
 
 
 
 


*TPD İstanbul şubesinin eğitimlerini internet sitemizden (tpdistanbul.psikiyatri.org.tr ) ya da http://www.psikiyatritoplantilari.com adresinden takip edebilirsiniz.   

*TPD'ye üyelik işlemlerinizi, Şube Yönetim Kurulu Üyeleriyle, Şube sekreterimiz Emel Şen Kaynak ile iletişime geçerek, TPD İstanbul Şubesi eğitimlerinde, Ulusal Psikiyatri Kongresi'nde ya da Klinik Eğitim Sempozyumu'nda TPD Standı'nda yapabilirsiniz .

 * Aidat ödemelerinizi www.psikiyatri.org.tr adresinden online olarak gerçekleştirebilirsiniz.
 
*Dernek Adresi: Şehit Muhtar Mahallesi, Öğüt Sok. No:20 K:1 D:1 Taksim / Beyoğlu - İSTANBUL   Tel: 0212244 96 66 /67


Dr. Alişan Burak Yaşar
 
TPD İstanbul Şubesi YK adına
 
Şube Bilimsel Toplantı Sekreteri
 
 
 
Eğitim İçeriği
 
Değerli meslektaşlarımız, yeni bir bombalama eylemiyle sarsıldık. Bir çok kişi yaşamını yitirdi, ciddi şekilde yaralanan, uzuvlarını, duyu organlarını yitiren ve hala hayati tehlikesi devam eden bir çok yaralı ilimizdeki çeşitli hastanelerde tedavilerini sürdürüyor. Öncelikle yaralıların tıbbi tedavilerinin sürdüğü hastanelerdeki meslektaşlarımız olmak üzere, ilgilenen tüm üyelerimizi ‘İnsan Eliyle Gerçekleşen Afet ve Ruhsal Travmalarda Akut Dönemde Ruhsal Değerlendirme ve Psikososyal Müdahale Eğitimi’ ne davet etmek istiyoruz. Bu eğitimde; akut dönemde ruhsal yakınmaları olan hastaların değerlendirilmesi, psikolojik ilk yardım başta olmak üzere psikososyal müdahaleler, psikososyal hizmetlerin yapılandırılması, ele alınacaktır.

 

 

Özgeçmişler
 
Doç.Dr. Ejder Akgün YILDIRIM
 
1997 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Bakırköy Ruh sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2. Nevroz Biriminde asistanlık eğitimine başladı, Mart 2002’de Psikiyatri Uzmanı oldu. Haziran 2002’de aynı birime başasistan olarak atandı. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Fizyoloji doktora eğitimine başladı, 2004 yılında Fizyoloji Bilim Doktoru oldu. 1999 Büyük Marmara Depremi sonrası bir süre TTB Halıdere Sağlık Merkezi yöneticisi olarak çalıştı. 2000-2001 yıllarında ölüm oruçları süresince TTB cezaevleri gözlemcisi oldu. 2005 yılında Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği’nde Eğitmen Terapist olarak kabul edildi. 2012 yılında psikiyatri doçenti oldu. Nevroz Biriminde anksiyete bozuklukları ve ruhsal travma terapileri, interpersonel terapiler, ortam tedavileri, cinsel terapiler ağırlıklı çalıştı. İstanbul Tabip Odası, Türkiye Psikiyatri Derneği, Türk Nöropsikiyatri Derneği ve Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği gibi çeşitli meslek derneklerinin üyesi olup bilimsel grupları ve seçilmiş kurullarında görev yapmaktadır. Halen Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi II. Basamak Nevroz Birimi koordinatörü olarak çalışmaktadır. Halen Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü Eğiticiler Kurulu, Travma Kurulu ve Etik Kurul üyesidir. Aynı enstitüde temel aşamada bir eğitim grubunun yöneticisidir.
 

Doç. Dr. Ayşe Devrim BAŞTERZİ
 
 
1973 Ankara doğumlu. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve psikiyatri eğitimini Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1. Psikiyatri Kliniği’nde tamamladı. 2002-2004 Yılları arasında Ankara Numune Hastanesi’nde uzman olarak görev yaptıktan sonra 2004-2016 tarihleri arasında Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2011’de doçentlik ünvanını kazandı. 2016 Kasım ayından bu yana Başkent Üniversitesi İstanbul Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde çalışmaktadır.
 
Psikiyatride iki uçlu bozukluktan, psikoimmünolojiye, kadın ruh sağlığından sosyal psikiyatriye geniş bir alanda çalışmaktadır. Mezuniyet öncesi dönemden başlayarak psikiyatri uzmanlık eğitimi ve sürekli mesleki gelişim konularında aktif olarak çalışmıştır ve çalışmaktadır. Psikiyatride uzaktan eğitim sistemlerinin yapılandırılması, etkin eğitim ve öğrenme yöntemlerinin geliştirilmesi, müfredatın oluşturulması gibi konularla ilgilenmektedir. Göçmenler, LGBT’ler, şiddete maruz bırakılan kadınlar gibi dezavantajlı gruplarla klinik olarak çalışmanın yanı sıra, bu gruplara yönelik ruh sağlığının korunması ve geliştirilmesi ile ilgili konularda sivil toplum örgütleri, diğer akademik disiplinler ve kamu kuruluşları ile işbirliği içinde ruhsal travmayı önleme çalışmaları yürütmektedir.
 
2009-2014 yılları arsında TPD-MYK üyeliği yapmış, uzun yıllar yeterlik kurulu çalışmalarına kurul üyesi olarak aktif katılmış, TPD-Yaygın ve Öğretim Kurulu’nun iki dönem koordinatörlük görevini yürütmüştür. TPD yayınları tarafından basılan ‘Kadınların Yaşamı ve Kadın Ruh Sağlığı’ ve ‘Barış Kitabı; Bireyden Topluma Savaş Ve Barışın Ruh Hali’ kitaplarının editörleri arasında yer almaktadır. TPD Kadın Ruh Sağlığı Çalışma Biriminin geçmiş dönem koordinatörüdür ve halen TPD Psikiyatri Eğitimi ÇB koordinatörlüğünü yürütmektedir. Aynı zamanda SB-TUKMOS Psikiyatri Komisyonu üyelerindendir.