Avrupa Psikiyatri Birliği Haberleşme Bülteni InterACT’ın Ukrayna Özel Sayısı Yayımlandı!

psikiyatri.org.tr /

Avrupa Psikiyatri Birliği Haberleşme Bülteni InterACT’ın Ukrayna Özel Sayısı Yayımlandı!

Avrupa Psikiyatri Birliği (EPA) Ulusal Psikiyatri Dernekleri (NPA) Konseyi'nin haberleşme bülteni InterACT "Ukrayna'da Savaş: Avrupa Psikiyatri Birliği ve Üye Derneklerinden Çalışmalar" (War in Ukraine: Actions from the european psychiatric association and its Member Associations) özel sayısı ile Mayıs 2022'de yayımlandı.

Mayıs ayı özel sayısında Ukrayna'daki savaşa dikkat çekilerek sürecin takipçisi olunduğu, Ukrayna'daki ve çevre bölgelerdeki meslektaşlarla yapılan haftalık toplantılarda bölgede tedavi için kullanılan ekipman ve ilaç yardımına ihtiyaç duyulduğu ifade ediliyor. Eksikliklerin giderilmesi ve yardım toplanabilmesi amacı ile EPA'nın oluşturduğu Ukrayna için EPA Fonu'na (The EPA fund for Ukraine) EPA'ya bağlı derneklerin üyelerine bağışları ile dayanışma çağrısı yapıldı. Ukrayna için EPA Fonu hakkında bilgi almak için tıklayınız.

InerACT'ın önceki sayısında yer alan, Türkiye Psikiyatri Derneği'nin de imzacısı olduğu ve sizlerle tam metnini paylaştığımız (https://psikiyatri.org.tr/3530/ukraynada-savas-ile-ilgili-avrupa-psikiyatri-birligi-ulusal-dernekler-konseyin) Ukrayna'da Savaş ile İlgili Avrupa Psikiyatri Birliği Ulusal Psikiyatri Dernekleri Konseyi Yürütme Komitesi Açıklaması ile yapılan savaşı durdurun çağrısına destek vermeyen Rusya Psikiyatri Derneği'nin (Russian Society of Psychiatry) yapılan değerlendirmeler sonrasında üyeliğinin askıya alındığı bilgisi açıklandı. 

Mayıs 2022 sayısında, duyurusunu üyelerimizle paylaştığımız (https://psikiyatri.org.tr/3554/epa-destegi-ile-yeni-bir-web-semineri-serisi-basliyor) "Yardım edenler için yardım" (Help for helpers) webinar serisine de yer verildi. EPA'nın desteği ile devam eden webinarları takip edebilir, önceki seminerlere ücretsiz ulaşabilirsiniz. "Yardım edenler için yardım" seminerleri için tıklayınız.

Ayrıca sayıda Polonya, Almanya, Macaristan Psikiyatri Derneklerinin ve Kraliyet Psikiyatri Koleji'nin Ukrayna'ya destek çalışmaları ve çağrılarının yer aldığı metinlere de ulaşabilirsiniz.

InterACT'ın son sayısının okumak isteyen meslektaşlarımız yazıların tamamına belirtilen bağlantıdan ulaşabilir: https://us2.campaign-archive.com/?e=__test_email__&u=9b8100f19f2a9eb66f938724a&id=fca991922f.

Saygılarımızla,

Türkiye Psikiyatri Derneği
Merkez Yönetim Kurulu