EPA desteği ile yeni bir web semineri serisi başlıyor

psikiyatri.org.tr /

Değerli meslektaşlarımız,

Avrupa Psikiyatri Birliği’nin (EPA) desteğiyle, Ukrayna'daki çatışmalar ve insani acil durumlar ile başa çıkmak için yürütülen girişimler çerçevesinde “Yardım edenler için yardım” başlıklı bir web seminer serisi planlandı.

Bu seminer serisinde, mültecilere yardım etmek için ön saflarda çalışan gönüllülere, ruhsal yardıma ihtiyacı olan insanları belirlemeleri ve onlara ruhsal destek sağlamaları için gerekli bilgiler sağlanmaya çalışılacaktır. Kriz durumundaki kişilerle çalışmanın duygusal yükü nedeniyle, bu kişilerle çalışan ve ikincil travmatizasyon açısından yüksek risk altında olan gönüllü kişilerin, ikincil travmatizasyonla başa çıkması konusunda pratik ipuçları ve teknik bilgiler de katılımcılara sunulacaktır.

Üç web semineri aşağıdaki tarihlerde gerçekleştirilecektir.

• Web Semineri 1: Yardım edenler için yardım: giriş ve pratik ipuçları (8 Nisan 2022 Cuma, 15:00 - 16:30 CEST).

• Web Semineri 2: Yardım edenler için yardım: çocuklara odaklanın (12 Nisan Salı, 15:00-17:00 CEST).

• Web Semineri 3: Yardım edenlerin süpervizörleri için eğitim kursu: yardım edenlerde travmatizasyon ve dayanıklılık (14 Nisan 2022 Perşembe, 14:30 - 16:00 CEST).

Web seminerleri hakkında daha detaylı bilgiye, seminer başkanları ile kaydedilen tanıtım videolarına https://www.youtube.com/watch?v=PPYKO-vlzDo tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ayrıca programın tamamı ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve çevrim içi web seminerlerine katılmak için bağlantı linklerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.   

Saygılarımızla

Türkiye Psikiyatri Derneği

Merkez Yönetim Kurulu