TPD Merkez Yazısı

Değerli Çalıma Birimi Üyeleri,

TPD Merkezinden aşağıdaki mesajı aldım. Hafta içi katkılarınıza göre şekillenecek cevabı 25.05.2018 tarihinde MYK'ya iletmeyi planlıyorum. Bilgilerinize.

Selam ve sevgilerimle.

Prof. Dr. Numan KONUK

----------------------------------------------

Sayın Prof. Dr. Numan Konuk,

Türkiye Psikiyatri Derneği Yeme Bozuklukları Çalışma Birimi Koordinatörü

 

Türkiye Psikiyatri Derneği’ne Yeme Bozuklukları ile ilgili yakın dönemde iletilen iki davete yanıt vermek üzere Çalışma Biriminizin görüşünü almak istiyoruz.

 

Bu davetlerden ilki maddi kaynakları güçlü bir şirket yöneticisi tarafından önceki dönem TPD Başkanına iletilmiştir. Kendi kızı da yeme bozukluğu nedeniyle tedavi görmüş ve görmekte olan kişinin daha önce İstanbul’da başta yeme bozuklukları olmak üzere, tedaviye erişimde güçlük yaşayan ruhsal bozukluğu olan kişilere hizmet vermekle ilgili projelere maddi destek sağlama talebi mevcuttur. Yeme bozukluğu ile ilgili tedavi verilen servislerin koşullarını düzeltmekle ilgili girişimleri olmuş, sonuca ulaşmamıştır. Bu ve benzeri maddi destek sağlayabileceği projeler için yönlendirme ve işbirliği arayışı içindedir.

 

İkinci davet sosyoloji eğitimi de olan bir oyuncudan, anoreksiya nervoza üzerinde popüler kültür ve toplum baskısının etkileri ile ilgili yapmak istediği bir sosyal sorumluluk projesi ile ilgilidir. Bu proje ile ilgili görüşmek, bu rahatsızlığı olan kişilerle iletişime geçmek  talebi mevcuttur.

 

Çalışma biriminizin talep ve görüşleri doğrultusunda bu kişilerle iletişime geçilmesi için gerekli bilgiler sağlanacaktır.

 

Saygılarımızla,

 

Türkiye Psikiyatri Derneği

Merkez Yönetim Kurulu adına

Genel Sekreter

Doç. Dr. Koray Başar