Meslektaşımız Dr. Emre Kapkın'ı kaybettik....

Meslektaşımız Uzm.Dr. Emre Kapkın'ı kaybettik. Cenazesi bugün ikindi namazı sonrası Alsancak Hocazade Camii'nden kalkacaktır.

Ailesine, sevenlerine ve tüm psikiyatri camiasına başsağlığı dileriz.

 

Uzm. Dr. Emre Kapkın (1946-2018)

İzmir’de doğdu. Öğrenimini İzmir ’de tamamladı. 1969 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 1977 yılında aynı üniversitede psikiyatri uzmanlık eğitimini tamamladı. Uzun yıllar İzmir’de psikoterapist ve psikodrama eğitmeni olarak çalıştı. Özellikle başta Freud metinleri olmak üzere bir çok temel psikanaliz eserini Türkçe’ye kazandırdı. 

Çevirileri: İnsanca Sevgi ve Cinsellik, Herkes İçin Psikiyatri, Psikanaliz Rehberi (Eric Berne); Freud: Hayatı ve Eserleri (Ernest Johns); Tanrı Parçacığı (Leo Lederman); Ruhçözümlemesine Giriş KonferanslarıRuhçözümlemesine Yeni Giriş KonferanslarıHisteri Üzerine Çalışmalar (Freud ve Breuer’in ortak kitabı); Düşlerin Yorumu I ve II; Espriler ve Bilinçdışı ile İlişkileri; Cinsellik Üzerine; Metapsikoloji; Uygarlık, Toplum ve Din; Sanat ve Edebiyat; Ruhçözümlemesinin Tarihi (Payel Freud Kitaplığı). Yine aynı yayınevinde Jensen’in Gradiva adlı romanının ve Freud’un bu kitap üzerine yazdığı analizin çevirisi tek cilt halinde yayımlanmıştır.