Psikiyatride Akademik Yayıncılık ve Dergicilik Çalışma Birimi kuruldu!

Değerli Meslektaşlarımız,
 
Pozitif bilimlerde akademik yayıncılık gün geçtikçe önem kazanmakta, akademik dergiler mevcut bilimsel bilginin artması ve kanıta dayalı uygulamaların yaygınlaşması adına halen en değerli platformlar olarak hizmet etmektedir. 
 
Bilimsel bilginin hızla artmasına en çok ihtiyaç duyan ve klinik uygulamaların kendini en sık güncellediği tıp branşlarından biri olan psikiyatri de kuşkusuz bilimsel yayıncılıkla en çok ilgilenen alanlardan biri haline gelmiştir. 
 
Bilimsel performans değerlendirmelerindeki ve gerek ülkemizde gerek dünyada akademik yükselmelerdeki gereklilikler nedeniyle akademik yayıncılık ayrıca önem kazanmıştır. Bu nedenle, psikiyatride akademik yayıncılıkla ilgili güncel bilgilerin ve sürekli güncellenen detayların derneğimiz üyeleriyle paylaşılması ve akademi ile ilgilenen meslektaşlarımız arasında etkileşim ve eşgüdüm sağlanması, bu doğrultuda üyeler arasında bilgilendirmeye yönelik interaktif organizasyonların düzenlenmesi, akademik yayıncılıkla ilgili editör, hakem, yayıncı ve yazar perspektiflerinden bilgilerin paylaşılması ve derneğimiz akademik yayıncılık platformlarına gerek duyulduğu takdirde katkı sağlanması amacıyla Derneğimiz Merkez Yönetim Kurulu’nun 21.11.2022 tarihli kararıyla Psikiyatride Akademik Yayıncılık ve Dergicilik Çalışma Birimi’nin Doç. Dr. Oğuzhan Kılınçel’in kurucu koordinatörlüğünde kurulduğunu bildirmekten mutluluk duyarız!
 
Çalışma Birimi’ze katılmak isteyen üyelerimiz, derneğimiz web sitesinden (https://psikiyatri.org.tr/) üye girişi yaptıktan sonra; dernek web sitesi ana sayfada sağ bölümde yer alan üye kartında bulunan Üye Sayfanız butonuna basarak açılan pencelerde sırasıyla Bilgilerimi Güncelle ► D32 - Psikiyatride Akademik Yayıncılık ve Dergicilik Çalışma Birimi (solundaki kutucuk işaretlenerek) ► Üye Bilgilerim ve Çalışma Birimi Üyelik Bilgilerim Güncellenmiştir ve Aydınlatma Metni Onayı beyanı verilerek (her ikisindeki kutucuk işaretlenerek) üyelik işlemleri tamamlanabilir. ÇB üyelik süreci ayrıca aşağıdaki görselde tarif edilmiştir.
 
Ayrıca çalışma birimimizle ilgili soru veya önerisi olan meslektaşlarımız okilincel@gmail.com e-posta adresine yazarak soru, katkı ve önerilerini iletebilirler.
 
Saygılarımızla
 
Psikiyatride Akademik Yayıncılık ve Dergicilik Çalışma Birimi adına,
Oğuzhan Kılınçel
Yasin Hasan Balcıoğlu
 
Nasıl üye olurum?