Türkiye Psikiyatri Derneği olarak acil çağrımızdır!

psikiyatri.org.tr /

Acil Çağrımızdır!

Giderek artan ve artık sıradan hale gelen şiddet olayları gündelik yaşamı ve güvenlik algısını tehdit edecek boyutlara gelmiştir. Sokaklar, okullar, hastaneler, toplu taşıma araçları, kafeler, işyerleri şiddet eyleminin olay mahalline dönüşmüştür.

Gelinen noktada artan şiddet olaylarına ilişkin acil önlem alınması gerektiği açıktır. Şiddeti meşrulaştırıp, asıl kaynakları göz ardı eden gerekçeler bulmak yerine şiddetin toplumsal, kültürel, ekonomik, cinsiyetçi ve yönetimsel tüm boyutları bilimsel ölçütlerle ele alınmalıdır. Suçun normalleşmesine neden olan, suça eğilimi artıran aile içi ilişkilerden eğitim ortamlarına; toplumsal değer yargılarından bireyleri güvensiz hissettiren adli ve kamusal uygulamalara kadar tüm sistemlerde köklü değişiklikleri içeren düzenlemeler ivedilikle ve bilimin öngördüğü şekilde yapılmalıdır.

Türkiye Psikiyatri Derneği olarak acil çağrımızı yineliyor; artan şiddet olgularının değerlendirilmesi ve çözüm önerileri için her türlü iş birliği ve desteğe hazır olduğumuzu, konuyu bilimsel platformlarımızda ele aldığımızı ve sürece katkı sunabilmek için çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Saygılarımızla

Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu