TPD Çalışma birimleri koordinatörlük seçimleri hakkında

psikiyatri.org.tr /

Temmuz ayında yapılan Çalışma Birimleri Koordinatör seçimleri sonucunda derneğimiz çalışma birimleri yönergesi gereğince koordinatör adayı çıkarmayan çalışma birimleri pasif konuma düşmüş, yönergede iki dönem kısıtlılığı olmasına rağmen koordinatörleri iki dönemden uzun süredir görev yapan çalışma birimlerine ise ek süre verilerek seçimlerin yinelenmesi için yeni bir seçim takvimi oluşturulmuştur.

Geldiğimiz durumda mesleki, toplumsal, bilimsel ve eğitimle ilgili çalışmalar ve etkinliklerinin gerçekleştirilmesi açısından derneğimiz adına önemi olan çalışma birimlerinin pasif konumda kalmaması için ikinci bir seçim takvimi yapılması ve yukarıda belirtilen seçim takvimi ile birleştirilmesi kararı alınmıştır.

Bu kapsamda, hali hazırda pasif konumda bulunan ve iki dönemden uzun süre görev yapan koordinatörü bulunan çalışma birimleri için 30 Ekim- 3 Kasım 2024 tarihlerinde yapılacak olan 60. Ulusal Psikiyatri Kongresi’nde koordinatör seçimlerinin yüz yüze  yapılmasına, yeterli çoğunluk sağlanamaması durumunda ise kongre sonrası çevrim içi sistemde  yapılmasına karar verilmiştir. 

Derneğimizin bilimsel ve üretici gücünü temsil eden ve en önemli kurumlarından olan çalışma birimlerinin varlığını sürdürmek adına tüm üyelerimizi çalışma birimlerine üye olmaya, birlikte dayanışma ile üretmeye davet ediyoruz.

Saygılarımızla,

Türkiye Psikiyatri Derneği

Merkez Yönetim Kurulu