2. Uluslararası 26. Ulusal Klinik Eğitim Sempozyumu’nun ardından

psikiyatri.org.tr /

2. Uluslararası 26. Ulusal Klinik Eğitim Sempozyumu’nun ardından

Değerli meslektaşlarımız,

Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD) Yıllık Toplantısı ve 2. Uluslararası 26. Ulusal Klinik Eğitim Sempozyumu 9 - 12 Mayıs 2024 tarihleri arasında uluslararası mimarlık ödülü alan Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Derneğimizin 2022 yılından beri uluslararası olarak sürdürdüğü sempozyum bu yıl da alanında yetkin yurt dışı konuşmacılar, meslektaşlarımız ve zengin bilimsel içeriği ile tamamlandı.  

Açılış töreni Mersin Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aylin Ertekin Yazıcı’nın konuşması ile başlayarak kongre eş başkanları olan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Gamze Özçürümez Bilgili ve Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Başkanı Ejder Akgün Yıldırım’ın konuşmaları ile devam etti.  Ardından Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya ve Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk’ün konuşmalarını dinledik. Sonrasında geçmiş dönemde görev yapan Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Onur Kurulu ve Merkez Denetim Kurulu üyelerine plaketleri verildi.

Plaket töreninin ardından İstanbul Medipol Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Gökhan Malkoç’un “Algısal bilgi işleme bakış açısıyla insansı robotlar” konuşmasını dinledik. Sayın Malkoç’un ufuk açan konuşmasıyla çağımızda hızla ilerleyen yapay zekâ uygulamalarıyla ilgili

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Gamze Özçürümez Bilgili, Düzenleme Kurulu Üyeleri Memduha Aydın, Hakan Karaş, Taner Yılmaz, Bilimsel Program Kurulu Başkanı Aytül Karabekiroğlu, Kurul Üyeleri Arda Bağcaz, Emine Eren Koçak, Neşe Yorguner ve Kurulun genç üyeleri Cansu Ünsal ve Öykü Özçelik ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aylin Ertekin Yazıcı’nın özverili ve yoğun çalışmaları ile düzenlenen sempozyumumuza 130’u online olmak üzere 681 kişi katıldı.

“Bilim, Etik, Dayanışma” ilkeleriyle kariyerinin henüz başında olan derneğimizin geleceği genç meslektaşlarımıza sözel bildiri burs desteği, uzmanlık öğrencilerine çevrimiçi kayıt bursu ve deprem döneminde ve halen bölgede çalışan meslektaşlarımız için kayıt ve konaklama burs desteği sağlandı.  

2. Uluslararası 26. Ulusal Klinik Eğitim Sempozyumu; 10 kurs, 3 konferans, 31 panel, 7 uzmanla buluşma, 3 Psikiyatride Güncel oturumu, 3 münazara, 2 Geçen Yılın En İyi Araştırmaları, 1 Uydu Sempozyumu, 2 ödüle aday araştırma bildiri oturumu, 2 proje teşvik ödülü oturumu, 8 sözel bildiri oturumu ile oldukça zengin bir bilimsel programa sahipti. Bilimsel programda 74 sözel bildiri, 50 poster bildiri, 8 ödüle aday araştırma bildirisi ve 8 araştırma projesi teşvik ödülü bildirisi yer aldı.

2. Uluslararası 26. Ulusal Klinik Eğitim Sempozyumu’nun bilimsel içeriğinde yer alan uluslararası konuşmacılar Camellia Hancheva, Eka Chkonia, Gabriëlla Blokland, ve Luis Madeira idi. Ülkelerinin ve temsil ettikleri kurumların önemli deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar.

TPD Yıllık Toplantısı olarak düzenlenen sempozyumda TPD Merkez Yönetim Kurulu olarak Kongre Düzenleme Kurulu, Yayıncılık Kurulu, Yeterlik Yürütme Kurulu, Eğitim Planlama ve Düzenleme Kurulu, Genç Psikiyatristler Komitesi, Asistan Hekim Komitesi, Medya Kurulu, TPD Bülteni alt kurulu ve Psikiyatri Eğitimi Düzenleme ve Eşgüdüm Kurulu ile toplantılar yaparak hem geçmiş dönem faaliyetlerini değerlendirdik hem de Mesleğe İlk Adım Programı, derneğimizin örgün eğitim platformu olarak düşünülen Psikiyatri Akademisi gibi konularla ilgili planlamalar yaptık. Farklı illerdeki TPD Şubelerinden gelen şube temsilcileri ile Merkez Eşgüdüm Kurulu toplantısında bir araya geldik. TPD Şubelerinin örgütlenmeleri, faaliyetleri, gereksinimleri ve önerileri ile ilgili şube yöneticilerinden bilgi aldık ve birlikte planlamalar yaptık. Yeni oluşan şube yönetimleriyle Afetlere Hazırlık ve Müdahale Birimi ve Şiddet İzleme ve Önleme Kurulu temsilcilerinin belirlenmesini planladık.

Bu süreçte başta misafirperverliği ile Mersin Üniversitesi’ne, yoğun emek vermiş olan Kongre Düzenleme Kurulu’na, katkıda bulunan tüm TPD çalışma birimleri ve TPD kurullarına, konuşmacı veya katılımcı olarak kongremizde yerini alan meslektaşlarımıza teşekkür ediyor, 60. Ulusal Psikiyatri Kongresini sabırsızlıkla bekliyoruz.

Sempozyumda Araştırma Bildiri Ödülü Seçici Kurulu olarak; Ahmet Tiryaki, Berna Uluğ, Demet Sağlam Aykut, Ömer Böke, Orhan Murat Koçak ve Yıldız Akvardar, Proje Teşvik Ödülü Seçici Kurulu’nda ise; Aylin Ertekin Yazıcı, Emine Eren Koçak, Raşit Tükel, Şebnem Pırıldar ve Yavuz Ayhan yer aldı. Ödül kazanan meslektaşlarımızı tebrik ederiz.

Araştırma Projesi Teşvik Ödülü; Esra Emekli, Simge Seren Kirlioğlu Balcıoğlu, Rukiye Tekdemir
Ödüle Aday Araştırma Bildirisi Ödülü; Simge Uzman Özbek, Simge Seren Kirlioğlu Balcıoğlu, Özge Tan Çamok
Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu

TPD 59. Ulusal Psikiyatri Kongresi’ne destek sunan firmalar:
Valör Kongre Organizasyonu
LookUs
Lundbeck
Aİ Otsuka