TPD Çevrim İçi Destek Sistemi Faaliyete Başladı

psikiyatri.org.tr /

6 Şubat depremlerinin ardından bölgedeki sağlık çalışanları ve arama kurtarma ekibi üyeleri öncelikli olmak üzere deprem yaşayanlara yönelik dernek web sitemizde oluşturulan Deprem Sonrası Ruhsal Sorunlar İçin TPD Çevrim İçi Destek Sistemi kullanıma açıldı. Destek sistemi için yapılan gönüllü psikiyatrist çağrısına ilk aşamada 226 üyemiz başvurdu.

Destek sisteminin tanıtılması ve çalışma algoritmasının paylaşılmasının ardından 24 Şubat 2023 tarihinde ilk gönüllüler sisteme tanımlandı, sistem test edildi ve sistem üzerinden görüntülü görüşmeler başladı. Destek sistemine başvurmak isteyenler sistem üzerinde randevu oluşturup gönüllü psikiyatristlerle internet sitesi veya mobil telefonlarından görüşme yapabiliyor. Derneğimize ruhsal destek ihtiyacının arttığı yönünde gelen bildirimler, oluşturulan randevuların hızla dolması nedeniyle sistemde aktif görüşme yapan gönüllü psikiyatristlerin her gün artırılarak bir an önce sistemin tam kapasite ile çalışmaya başlaması planlandı.

Destek sistemi için gönüllü ihtiyacımız sürmekte olup destek sistemimiz kendi çalışma zamanınızı planlama imkanı vermektedir. Bu nedenle tüm meslektaşlarımızı dayanışmaya davet ediyoruz.
Gönüllü başvuru formu: https://docs.google.com/forms/d/1Mo_0oz1GmaLsvLASZ_2q9OxKVt0NeHsrfjGZN33vj_M/edit?ts=63eb7201

Destek sistemine tpdruhsaldestek.psikiyatri.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,

TPD Afet Kriz Yönetimi