TPD Yıllık Toplantısı ve 26. Klinik Eğitim Sempozyumu Hakkında Önemli Duyuru

psikiyatri.org.tr /

Zor günlerden geçiyoruz, zorluğun azalması için sizlerin varlığı ve emeği ile elimizden geldiğince insanlarımızın ve meslektaşlarımızın yanında olmaya çalışmaktayız, bu çabanın uzun soluklu olması gerektiğinin de farkındayız.

Böylesi bir zorluğun, acının olduğu ortamda daha önce planlandığı şekilde ve formatta bir kongre yapmamız takdir edersiniz ki mümkün değil. Diğer taraftan dayanışmaya ve bir arada olmaya bu dönemde çok daha fazla ihtiyacımız var. Bir arada olmak ve birlikle güçlenmek, geleceğe bu zor günlerin bir belgesini bırakmak için 4-7 Mayıs 2023 tarihleri arasında Selçuk/Kuşadası’nda yapılması planlanan TPD Yıllık Toplantısı 2. Uluslararası ve 26. Klinik Eğitim Sempozyumu’nu, TPD Yıllık Toplantısı 26. Klinik Eğitim Sempozyumu ve Dayanışma Buluşması adı ile aynı tarihte ama dayanışmayı, deneyim paylaşmayı, birbirimize ulaşmayı ve birbirimizi duymayı sağlayacak şekilde çok daha farklı bir formatta, farklı bir şehirde ve mekanda yapmayı planlıyoruz. Kongre yeri, işleyiş ve çerçevesini en kısa sürede sizlere duyuracağız.

Özellikle saha deneyimlerinin, uygulamada kriz çözme yöntemlerinin geleceğe aktarılmasını istediğimiz, dayanışmanın ve afete müdahalenin bilimselliğini konuşacağımız bu kongrede gönderilecek olan bilimsel etkinlik önerilerinin deprem ve travma eksenli olması, özellikle alanınızda saha deneyimi ve gönüllü olarak çalışanların deneyim aktarımına öncelik verilmesi önem taşımaktadır.

Hepiniz bekliyoruz.
Bilim Etik ve Dayanışma ruhu ile güzel, güvenli yarınlara

 

Ejder Akgün Yıldırım
Türkiye Psikiyatri Derneği
Genel Başkanı
Gamze Özçürümez Bilgili
Türkiye Psikiyatri Derneği
Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı