Hekimlik Değerlerine Yönelik Saldırıyı Kınıyoruz

psikiyatri.org.tr /

Dün akşam derneğimizin bir önceki dönem genel başkanı Doç.Dr. Koray Başar organize bir grup tarafından gerçekleştirilen planlı bir fiziksel saldırıya maruz bırakılmıştır. Hekim ve bilim insanı sorumluluğuyla gerçekleştirdiği çalışmalar nedeniyle hedef gösterildikten sonra maruz kaldığı bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Sağlıkta şiddetin artık sokaklara taştığı, hekimliğin evrensel değerlerini hiçe sayan bu saldırının planlı olması ülkemizin güvenliği ve geleceği açısından çok ciddi bir tehdittir. Böyle bir saldırının yaşanmasından dolayı üzgünüz, öfkeliyiz.

Biliyoruz ki sorumlu devlet kurumları, bu söylemleri, yaklaşımları ve saldırıları engelleyecek tedbirleri almakla, hakikatin yanında yer alan sağlık çalışanlarının güven içinde çalışabilmesi ve yaşayabilmesini sağlamakla yükümlüdür. 

Türkiye Psikiyatri Derneği olarak bu olayın takipçisi olacağımızı, tüm yetkilileri ve sorumlu kurumları saldırganların yakalanması, arkalarındaki yapıların tespit edilmesi ve bir daha böylesi saldırıların yaşanmaması için göreve davet ettiğimizi bildiririz. 

Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu