Yeni Dönem TPD Asistan Hekim Komitesi Yürütme Kurulu Birlik ve Dayanışma için Görevinin Başında

psikiyatri.org.tr /

Yeni Dönem TPD Asistan Hekim Komitesi Yürütme Kurulu Birlik ve Dayanışma için Görevinin Başında

Değerli meslektaşlarımız,

Bizler, bir grup psikiyatri asistanı ve genç uzmanının bir araya gelerek kurduğu Psikiyatri Asistanları ve Uzmanları Derneği ’nden filizlenen Türkiye Psikiyatri Derneği ’nin bünyesinde önemli bir oluşum olan Asistan Hekim Komitesi ’nin yeni dönem yürütme kurulu üyeleri olmanın heyecanı içerisindeyiz. Zor bir dönemde görevlerini yoğun emek harcayarak yürütmüş olan bir önceki dönem yürütme kuruluna teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Bu süreçteki en önemli hedefimiz, tıpkı TPD ’nin temellerinin atılmasında ve kuruluşunda olduğu gibi, genç ve dinamik asistan hekimler arasındaki birlik ve dayanışmayı güçlendirmek. Türkiye ’de giderek zorlaşan şartlarda hekimlik yapmak durumunda olan, aynı zamanda uzmanlık eğitimlerini sürdüren asistan hekimlerin pek çok sorunla karşılaşabildiğini biliyoruz. Bu problemlerin çözülmesi noktasında atılacak adımların, birlik içinde ve dayanışarak daha sağlam atılabileceği inancı içerisindeyiz. Asistan hekimler olarak karşılaşabildiğimiz, eğitim ve özlük haklarımızda kayıplar gibi çeşitli problemler konusunda destek olabilmek amacıyla her zaman ulaşılabilir olmayı hedeflediğimiz gibi, AHK bünyesinde yapılması arzu edilen çeşitli fikir ve talepleri dinlemekten büyük mutluluk duyarız.

Bu motivasyon ile birlikte, dayanışmayı güçlendirmek ve iletişimi arttırmak için yapmayı planladığımız çalışmaların yanında, Ulusal Psikiyatri Asistanları Toplantısı ve Bilimsel Araştırma Okulu gibi AHK ’nın bilimsel ve sosyal etkinliklerini devam ettirmeyi hedefliyoruz. Asistan hekimlere yönelik daha önce yapılan çeşitli kültürel ve bilimsel çevrimiçi etkinlikler gibi yeni dönemde de birçok etkinlikte birlikte olabildiğimiz bir dönem olması çabası içinde olacağız.

Hep birlikte, hepimiz için, hak arama mücadelemizi birlik ve dayanışma içinde yürüttüğümüz, çeşitli bilimsel ve sosyal etkinliklerde bir araya gelebildiğimiz keyifli bir dönem olması umuduyla!

Türkiye Psikiyatri Derneği Asistan Hekim Komitesi Yürütme Kurulu
Alperen Yıldız
Dicle Dilay Demir
Meltem Çınar Bozdağ
Osman Demirci
Süreyya Akyıldırım Çor