AHK Düşünce Atölyesi: İklim Değişikliği ve Çevre Etiği

psikiyatri.org.tr /

Değerli meslektaşlarımız,

Psikiyatri; insan bilimleri, felsefe ve sanatla kesişen, onlardan beslenen ve onları besleyen pek çok noktası olmasıyla tıbbın diğer alanlarına göre daha özgün bir konuma sahiptir. Alanımızla doğrudan ve dolaylı olarak ilişkili bu konularda okumanın ve tartışmanın hem mesleki pratiğimize hem bireysel zenginliklerimize sunacağı katkının bilinciyle farklı kliniklerden bir araya gelen psikiyatri asistanları olarak ‘’Düşünce Atölyesi’’ ismini verdiğimiz, zoom üzerinden, tüm Türkiye’deki psikiyatri asistanlarının katılımına açık, 2 haftada 1, yaklaşık 1 saat süren oturumlar gerçekleştirmekteyiz.

09 Haziran 2022 Perşembe günü saat 20:00’da yapılacak etkinliğimiz, Ankara  Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’ndan Dr. A. Handenur Bayraktar ve Dr. Aslı Aktakke’nin moderatörlüğünde iklim değişikliği ve çevre etiği üzerine olacaktır. “Bugünkü nesillerin gelecektekilere karşı sorumluluğu var mı?”, “Canlıların değeri sadece insana olan faydasına göre mi değerlendirilmedir?”, “Doğanın kendinden menkul bir değeri var mı?” gibi soruları tartışacağımız etkinliğimize hepinizi bekleriz.

Etkinliğe katılım linkine TPD AHK iletişim kanallarından (TPD AHK Telegram Grubu ve TPD AHK Google E-Mail Grubu) ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla;
Türkiye Psikiyatri Derneği Asistan Hekim Komitesi