Bundan Psikiyatriste Ne? “Trans ve İkilik Dışı Cinsiyetler”

psikiyatri.org.tr /

Her oturumda farklı bir damgalanma ve ayrımcılığa uğrayan grubu özellikle psikiyatristleri ilgilendirecek yönleriyle ele aldığımız "Bundan Psikiyatristlere Ne?" etkinlik serimizin ikincisini 31 Mart Uluslararası Trans Görünürlük Günü dolayısıyla 30 Mart Çarşamba günü 20:00'da “Trans ve İkilik Dışı Cinsiyetler” üzerine gerçekleştireceğiz.

Oturumumuzun ilk bölümünde Dr. Asude Kocacık ve Dr. Emre Cem Esen'in Dr. Koray Başar a yönelteceği sorularla "Trans, İkilik Dışı Cinsiyetler ve Ruh Sağlığı" temasını tartışacağız. Toplumda ve sağlık çalışanlarında trans ve ikilik dışı cinsiyetler hakkındaki eksik ve yanlış bilgiler nelerdir, trans ve ikilik dışı cinsiyetlere karşı damgalanma ve ayrımcılık nasıl oluşuyor, sağlık hizmetlerine erişimini ve ruh sağlığını nasıl etkiliyor gibi konuları kısaca ele alacağız. 

Bu serinin her etkinliğinde olduğu gibi konuklarımızın deneyimlerini paylaştığı ikinci bölüm için yine çok heyecanlıyız. Hayata, ruh sağlığına ve mesleki uygulamalarımıza ayrımcılığa ve damgalanmaya uğrayanlar ve yakınlarının gözünden bakmamıza, bakış açımızı genişletmemize büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu etkinliğimizde iki konuğumuz olacak; Defne Güzel hem kendi kişisel deneyimlerini hem de sivil toplum kuruluşlarında çalıştığı sırada şahit olduklarını, Öznur Yurtkulu ise bir trans ebeveyni olarak ailesinin deneyimlerini bizimle paylaşacak. Oturum boyunca ve son bölümünde katılımcılar tüm konuklara soru sorma fırsatı bulacaktır.

Ayda bir gerçekleştireceğimiz oturumlarda bedensel ruhsal özellikleri, kimlikleri, toplumsal konumları nedeniyle ayrımcılığa uğrayan farklı bir grubu ele alacağımız "Bundan Psikiyatristlere Ne?" etkinlik serimizi TPD Asistan Hekim Komitesi'nin e-mail grubundan ve Telegram gruplarından takip etmeye devam edebilirsiniz. TPD üyesi ve asistansanız TPD Asistan Hekim Komitesi'nde katılmak ve AHK iletişim araçlarından bilgi alabilmek için rehberden faydalanabilirsiniz.   

“Bundan Psikiyatriste Ne? Trans ve İkilik Dışı Cinsiyetler” etkinliğine katılım için gereken bağlantı TPD Asistan Hekim Komitesi'nin e-mail grubunda ve Telegram gruplarında paylaşılacaktır.

Ekran başında da olsa, görüşmek üzere,

Türkiye Psikiyatri Derneği Asistan Hekim Komitesi