GPK’dan Etkileşimli Vaka Toplantıları Serisi

psikiyatri.org.tr /

Sayın Meslektaşlarımız,

Genç Psikiyatristler Komitesi (GPK) kurulduğundan bu yana WhatsApp gruplarımızdan hiç eksik olmayan “Merhaba arkadaşlar, size danışmak istediğim bir hastam var” şeklinde başlayan mesajlar üzerinden derlemeye çalıştığımız, özellikle kamuda çalışan veya devlet hizmet hükümlülüğü yapan genç meslektaşlarımızın karar vermekte, ele almakta güçlük çektiği vakaların izlem süreçlerinin konu edinileceği vaka toplantılarının ilkini 15 Şubat Salı günü, ikincisini ise 07 Mart Pazartesi günü Prof. Dr. Kürşat Altınbaş, Doç. Dr. Fikret Poyraz Çökmüş ve Uzm. Dr. Didem Sücüllüoğlu Dikici başta olmak üzere tüm katılımcıların yoğun katkısı ve katılımlarıyla birlikte gerçekleştirdik.

Bu heyecan verici etkinlik serimizin üçüncüsünde “İntihar Riskinin Değerlendirilmesi” başlığıyla Doç. Dr. Yunus Hacımusalar tarafından intihar riskinin değerlendirilmesinin klinik uygulamadaki yansımaları olgular eşliğinde tartışılacak ve olası adli süreçlerle ilgili kaygılar tartışılacaktır. Genç Psikiyatristler Komitesi üyelerimizdenDr. Ögr. Görevlisi Deniz Alçı ve Dr. Öğr. Gör. Ali Erdoğan’ın tartışmacı olarak yer alacakları vaka sunumu 04.04.2022 tarihinde saat 20:30’da Türkiye Psikiyatri Derneği Zoom platformu üzerinden gerçekleşecektir. Aktif tartışmacıları ileride güzel sürprizlerin de beklediği bu etkinlik tüm GPK ve AHK (Asistan Hekim Komitesi) üyelerine açık olup çevrim içi toplantı bağlantısı ilerleyen günlerde paylaşılacaktır.

Türkiye Psikiyatri Derneği bünyesinde çevrim içi Zoom platformu üzerinden üç haftada bir etkileşimli gerçekleştirilecek olan vaka toplantıları serimizde, bir alanda klinik ve araştırma deneyimiyle tanınan bir uzmanın kendi seçtiği bir vakasını baştan sona aktarması ve ona GPK üyesi iki genç uzmanın tartışmacı olarak eşlik etmesi şeklinde kurgulanmıştır. Özellikle klinik pratikte zorlayıcı durumlara yönelik vakaların sunulmasının hedeflendiği toplantıda “siz olsaydınız neye bakardınız/ ne sorardınız/ ne incelerdiniz/ ne yapardınız” şeklindeki soruların cevaplarını arayacağız. Vakanın ana hatlarıyla ve ara sorularla önceden belirlenen tartışmacılarla paylaşılması, tartışmanın tüm etkinlik katılımcılarıyla canlı olarak yapılması ve toplantının en fazla 90 dakika sürmesi planlanmıştır.

GPK etkinlikleriyle ilgili önerilerde bulunmak, katkı sunmak, ilerleyen etkinlikler hakkında bilgi almak ve etkinliklere kayıt olmak için Türkiye Psikiyatri Derneği web sitesi üzerinden “Genç Psikiyatristler Komitesi” ne üye olmayı unutmayınız.

Saygılarımızla,

Türkiye Psikiyatri Derneği Genç Psikiyatristler Komitesi Koordinatörleri