TÜRKİYE PSİKİYATRİ DERNEĞİ MESLEĞE İLK ADIM PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLIYOR!

psikiyatri.org.tr /

Mesleğe İlk Adım Programı (MİAP) bu yıl 12. defa genç meslektaşlarımız ile buluşuyor!

Yaygın ve Örgün Eğitim Kurulu’nun (YÖEK) planlaması ve organizasyonu, Asistan Hekim Komitesi’nin (AHK) katkıları ve TPD Merkez Yönetim Kurulu’nun desteği sayesinde başarıyla sürdürülen MİAP bu yıl hibrit bir modelde planlandı. 16-17 Nisan 2022 tarihlerinde çevrimiçi ve ardından Türkiye Psikiyatri Derneği Yıllık Toplantısı ve 1. Uluslararası 25. Ulusal Klinik Eğitim Sempozyumunda etkileşimli olacak şekilde iki bölüm halinde gerçekleştirilecektir.

MİAP, psikiyatri uzmanlık öğrencisi olarak mesleğe ilk adımını atan genç meslektaşlarımızın mesleki kimlik ve donanımlarına katkıda bulunmak ve alana yönelimlerini kolaylaştırmak amacıyla yapılmaktadır. Programda her yıl olduğu gibi bu yıl da alanında deneyimli dernek üyelerinin seminerlerini dinleyebileceksiniz. Ek olarak önceki yıl katılımcılar tarafından çok beğenilen Uzmanla Buluşma oturumlarında, psikiyatrinin farklı alanlarında uzmanlaşmış, alanlarında tanınan uzmanlarla tanışma, fikir alışverişi yapma ve onlara soru sorma fırsatı bulabileceksiniz. Sonda da yine güldürürken düşündüren, bize çekişme ve eğlenceyi bir arada yaşatan ödüllü bir bilgi yarışması düzenliyoruz.

Uzmanlık öğrencileri MİAP’ın çevrimiçi oturumlarına katılacaklar ve bu bölüme tam katılım gösterenler TPD tarafından sağlanan “Mesleğe İlk Adım Bursu” ile TPD Yıllık Toplantısı ve 1. Uluslararası 25. Ulusal Klinik Eğitim Sempozyumuna katılmaya hak kazanacaklar ve MİAP’ın etkileşimli kısmını da tamamlayıp MİAP katılım sertifikası alacaklardır.

Başvuru koşullarını sağlayan tüm meslektaşlarımızı Mesleğe İlk Adım Programına başvurmaya davet ediyoruz.

Başvuru koşulları:

  1. TPD üyesi olmak ve 2022 yılı dâhil üyelik ödentilerini yatırmış olmak. Başvuru tarihinde aidat borcu olanlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
  2. 16 Nisan 2022 tarihi itibariyle uzmanlık eğitiminde ilk 18 ayını doldurmamış olmak. (Belgelendirildiği takdirde COVID-19 ile ilişkili görevlendirmeler bu sürenin dışında tutulacaktır.)
  3. Daha önce TPD Mesleğe İlk Adım Bursu ile programa katılmamış olmak.

Programa kabul için gözetilecek öncelikler:

TPD, başvuru koşullarını karşılayan her uzmanlık öğrencisine burs vermek yönünde yoğun çalışmalarını sürdürmektedir. Ancak başvuruların fazlalığı ve olanakların el vermemesi durumunda aşağıda belirtilen ilkeler ile karar verilecektir:

  1. Hem bölgeler arası hem de kurumlar arası dengenin sağlanmasına özen göstermek.
  2. TPD Yıllık Toplantısı ve 1. Uluslararası 25. Ulusal Klinik Eğitim Sempozyumu’na sözlü ya da poster (olgu/araştırma) sunumları ile katkıda bulunmak.
  3. TPD çalışma birimlerinden en az ikisine üye olmak.

TPD Mesleğe İlk Adım Bursu İçeriği:

TPD Mesleğe İlk Adım Bursu aşağıdaki desteklerden oluşmaktadır:

  1. Yalnızca bu bursu alanlar için düzenlenmiş olan Mesleğe İlk Adım Programının etkileşimli içeriğine katılım
  2. TPD Yıllık Toplantısı ve 1. Uluslararası 25. Ulusal Klinik Eğitim Sempozyumu katılım ve iki kişilik odada konaklama

Burs için gerekli koşullar:

1. MİAP’a kabul edilmiş olmak
2. Sempozyuma katılım ve konaklama ücretinin karşılanması için Mesleğe İlk Adım Programının çevrimiçi ve yüzyüze oturumlarına ayrı ayrı hesaplanacak şekilde en az %90 oranında katılmak zorunludur. MİAP oturumlarına %90’ın altında katılım olması durumunda katılım sertifikası düzenlenmeyecek, katılım ve konaklama ücreti karşılanmayacaktır.
3. Çevrimiçi program boyunca kameraların açık olması zorunludur.

Başvuru:

  • Burs başvuruları elektronik ortam üzerinden doldurulacak form aracılığı ile gerçekleştirilecektir. Başvurmak için tıklayınız (https://forms.gle/JpNzMHrmFoUw4RzSA).
  • Çalıştığınız kurumda işe başlama tarihinizi belirten bir dökümanı, tpd.meslegeilkadimbursu@psikiyatri.org.tr adresine iletmeniz gerekmektedir.
  • Son başvuru tarihi: 14 Mart 2022 Pazartesi, Saat 17:30. Bu tarihten sonra ulaşacak başvurular ya da eksik olarak yapılmış başvurular kesinlikle değerlendirmeye alınamayacaktır.

Türkiye Psikiyatri Derneği̇ 

Yaygın ve Örgün Eğitim Kurulu