TPD Destekleyici Psikoterapi ve Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimlerinde halen eğitici olarak görev yapan ve eğitimlerini tamamlayan meslektaşlarımızın listesi ve özgeçmişleri internet sitemizde!

psikiyatri.org.tr /

Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD)'nin 2011 yılında, Destekleyici Psikoterapi (DP) ve Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) alanında eğitim verebilecek eğiticiler yetiştirmek üzere başlattığı “Psikoterapi Eğitici Eğitimi Projesi” kapsamında sürdürülen psikoterapi eğitimleri 11. yılına girdi. 

112 saat teorik-uygulama ve 56 saat süpervizyon eğitimini içeren ilk BDT eğitim dönemi Mart 2017 tarihinde tamamlandı. İkinci kez açılan BDT eğitimleri ise 10 eğitim grubuyla (Ankara, Malatya -Elazığ, İstanbul-Marmara, İstanbul Trakya, Konya, Antalya, Çukurova, İzmir, Kayseri-Sivas, Bursa) yürütülerek Ekim 2017- Kasım 2019 tarihleri arasında tamamlandı. 2019 yılında üçüncü dönem olarak başlayan BDT eğitimleri ise şimdi süpervizyon aşamasında.

DP eğitimlerine ilk kez 2014 yılında İzmir, İstanbul ve Ankara olmak üzere üç ayrı eğitim grubuyla başlandı. İkinci dönem DP eğitimlerine İzmir, İstanbul ve Ankara’ya eklenen Antalya ile birlikte dört ayrı eğitim grubuyla başlandı ve 110 saat kuramsal ve minimum 80 saat süpervizyon olmak üzere 190 saatlik (16 hafta sonu) yapılandırılmış bir program başarıyla tamamlandı. Üçüncü dönem DP eğitimleri Ankara (Şubat 2018) ve İzmir’de (Ocak 2020) iki yıl arayla açıldı. İki bölgede toplam 106 kişinin kabul edildiği eğitimlere pandemi sebebiyle verilen bir molanın ardından halen devam edilmekte.

Şimdiye kadar tamamlanan BDT eğitimlerinde 525 meslektaşımız teorik eğitimi bitirip süpervizyon aşamasına geçiş sınavına girmeye hak kazandı. 327 meslektaşımız ise süpervizyonlarını da tamamlayarak BDT uygulayıcısı sertifikası almaya hak kazandılar. Tamamlanan DP eğitimlerinde, 288 meslektaşımız teorik eğitimi bitirip süpervizyon aşamasına geçiş sınavına girmeye hak kazandı.117 meslektaşımız ise süpervizyonlarını da tamamlayarak DP uygulayıcısı sertifikası almaya hak kazandılar.

Uzun süren eğitimlerin sonunda uygulayıcı sertifikası almaya hak kazanan meslektaşlarımızı kutluyoruz. Bugüne kadar eğitimlerin sürdürülmesinde görev alan, derneğimiz üyesi değerli meslektaşlarımıza da teşekkür ediyoruz.

Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi için halen eğitici olarak görev yapan eğiticilerin ve eğitimini tamamlayan meslektaşlarımızın listesi  için tıklayınız.

Destekleyici Psikoterapi Eğitimi için halen eğitici olarak görev yapan eğiticilerin ve eğitimini tamamlayan meslektaşlarımızın listesi için tıklayınız.

Saygılarımızla
Türkiye Psikiyatri Derneği
Merkez Yönetim Kurulu