30. Avrupa Psikiyatri Kongresi'nde Türkiye'den katılım ücretiyle ilgili düzenleme

psikiyatri.org.tr /

Değerli Meslektaşlarımız,

İkili ilişkilerimizin giderek güçlendiği, Türkiye psikiyatri topluluğunun etkin bir bileşeni olduğu Avrupa Psikiyatri Birliği'nin bu yıl düzenleyeceği 30. Avrupa Psikiyatri Kongresi (30th European Congress of Psychiatry, https://epa-congress.org/) çeşitli nedenlerle 4-7 Haziran 2022'e ertelenmişti. Bildiğiniz gibi EPA kongre ve etkinliklerine ülkemizden, başta genç meslektaşlarımız olmak üzere, her geçen yıl dikkat çekici düzeyde artan ilgi ve katılım oluyor. 

Budapeşte'de gerçekleştirilecek hibrit kongreye Türkiye'den katılımın geçtiğimiz yıllardaki düzeyde olabilmesi geçtiğimiz dönemde döviz kurlarıyla ilgili yaşananlar nedeniyle zorlaştı. Üyelerimizden gelen talepler Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu'nda değerlendirildi. TPD Başkanının  Avrupa Psikiyatri Birliği Başkanı Dr. Peter Falkai'ye yazdığı mektupla Türkiye için kayıt ücreti konusunda, bu kongreye özel bir düzenleme yapılması istendi. Dr. Falkai yanıtında Türkiye'den meslektaşlarımızın EPA etkinlik ve kongrelerine etkin katılımından duyulan memnuniyeti vurgulayarak, Avrupa Psikiyatri Birliği Yönetim Kurulu'nun talebimizi uygun gördüğünü belirtti.   

Avrupa Psikiyatri Birliği yönetimi bu değişiklikle, erken kayıt ücretinin halen geçerli olduğu 30. Avrupa Psikiyatri Kongresi'ne (European Congress of Psychiatry) Türkiye'den başvurular daha düşük kayıt ücreti ödemesi beklenenler arasında (country list B) değerlendirilecek. Böyle bir dönemde sergiledikleri anlayışlı tutum nedeniyle Avrupa Psikiyatri Birliği yönetimine teşekkür ederiz. Sınırlı bir değişiklik olsa da meslektaşlarımızın Kongre'ye katılımına katkısı olacağını umuyoruz. 

Saygılarımızla,

Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu