''Bundan Psikiyatristlere Ne?'': HIV (İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü) ile Yaşamak

psikiyatri.org.tr /

''Bundan Psikiyatristlere Ne?'': HIV (İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü) ile Yaşamak



Değerli Meslektaşlarımız;

Her oturumda farklı bir damgalanma ve ayrımcılığa uğrayan grubu ele alacağımız "Bundan Psikiyatristlere Ne?" etkinlik serimizin ilk toplantısını 23 Şubat Çarşamba günü 19:00'da gerçekleştireceğiz. Oturumumuzun ilk bölümünde Dr. Dilay Dicle Demir'in Dr.Öğr. Üyesi İrem Yıldız a yönelteceği sorular eşliğinde "HIV ile Yaşayan Kişilerde Damgalanma ve Ruh Sağlığı" temasını tartışacağız.

HIV ile yaşamak ne anlama geliyor, HIV infeksiyonunun tanı ve tedavisi hakkındaki eksik ve yanlış bilgilerin sebep olduğu mitler nelerdir, toplumda HIV pozitif kişilere karşı damgalanma ve ayrımcılık nasıl oluşuyor, damgalanma ruh sağlığını nasıl etkiliyor... gibi soruları ele alacağız. Oturumumuzun ikinci bölümünde bu alanda hak savunucusu olarak çalışan konuğumuza sözü vereceğiz ve kendisinden "HIV ile Yaşamak" hakkında bilgi alacağız. Oturumumuzun son bölümünde ise; katılımcılar hem konuğumuza hem de Dr. İrem Yıldız'a soru sorma fırsatı bulacaktır.

Ayda bir gerçekleştireceğimiz oturumlarda bedensel ruhsal özellikleri, kimlikleri, toplumsal konumları nedeniyle ayrımcılığa uğrayan farklı bir grubu ele alacağımız "Bundan Psikiyatristlere Ne?" etkinlik serimizi TPD Asistan Hekim Komitesi'nin e-mail grubundan ve Telegram gruplarından takip etmeye devam edebilirsiniz.

Toplantılarımızın daha verimli olabilmesi için oturumlarımızın son bölümünde, katılımcılar aktif olarak söz alma ve soru sorma imkanı bulacaklardır. "Bundan Psikiyatristlere Ne?" etkinlik serimize katılan tüm katılımcılardan oturum boyunca kameralarının açık olmasını ve etkinliğin kaydının alınmamasını rica ediyoruz. Etkinliğe katılım için link TPD Asistan Hekim Komitesi'nin e-mail grubundaki ve Telegram gruplarından paylaşılacaktır.

HIV ile yaşamak konusunda daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak isterseniz Pozitif-iz Derneği'nin internet sitesini (https://www.pozitifiz.org) ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye Psikiyatri Derneği Asistan Hekim Komitesi