8 Şubat 2022’de Beyaz G(Ö)REVDEYİZ!

psikiyatri.org.tr /

Türk Tabipleri Birliği (TTB), hekimlerin ekonomik ve özlük haklarında düzenleme içeren yasa tasarısının geri çekilmesi ve ocak ayında görüşüleceği söylenmesine karşın hâlâ görüşülmemesi sebebiyle 26 Ocak’ta başlattığı “Beyaz Nöbet”i, dün TBMM önünde yapılan basın açıklaması ile sonlandırdı.

Biliyoruz ki; sağlıkta şiddet her geçen gün artarken, hekimlerin ekonomik ve özlük hakları verilmezken, çalışma ortamlarımızın güvenliği sağlanamazken sağlık hizmeti sürdürülemez.

TTB, 8 Şubat günü ülke genelinde yapılacak bu G(Ö)REV için hekimlere çağrıda bulunuyor ve ekliyor:

8 Şubat için hiçbir randevu vermeyin. Mevcut randevuları hastaları mağdur etmeyecek şekilde sağlık hizmetlerini başka günlerde planlayın. Topluma da sesleniyoruz bu G(ö)REV yalnızca hekimler/sağlık çalışanları için değil, hepimiz için. Artık tıkanan, işlemeyen; 5 dakikada muayenelere, aylarca randevu beklemelere zorlandığınız; özel hastanelere mahkûm bırakıldığınız bir sağlık sistemine birlikte artık yeter diyebilmemiz için: 8 Şubat’ta randevu almayın, hastanelere gelmeyin. Hastanelere G(ö)REV’de bizlerin yanında olmak için gelin.”

Özlük haklarımızda ihtiyacımız ve hakkımız olan iyileştirmeleri elde edebilmek için TPD olarak üyelerimizin de bu G(Ö)REVe katılımını bekliyor, dayanışmanın gücüne inanıyoruz.

TTB’nin G(Ö)REV çağrısının detaylarına aşağıdaki afişe tıklayarak ulaşabilirsiniz.