TPD Uygulamalı Bilimsel Araştırma Okulu Çevrim İçi Olarak Gerçekleştirildi

psikiyatri.org.tr /

Değerli Meslektaşlarımız,

Türkiye Psikiyatri Derneği Üçüncü Uygulamalı Bilimsel Araştırma Okulu 09-10 ve 16-17 Ekim 2021 tarihlerinde, Prof. Dr. Simavi Vahip’in program içeriğini oluşturduğu, planlama ve yürütme aşamalarında Asistan Hekim Komitesi Yürütme Kurulunun rol oynadığı, yurt içi ve yurt dışında görevlerini sürdüren 26 psikiyatri hekiminin katkılarıyla“Bilim, Etik, Dayanışma” ilkeleri ışığında dolu dolu bir program ile çevrim içi platform üzerinde gerçekleştirildi.

İki ayrı hafta sonu olarak planlanmış okulda farklı konularda birçok oturum gerçekleştirildi. Deneyimli araştırmacılarla sohbet oturumları ile alanında uzman eğitmenlerimizin sunumları sonrasında interaktif bir şekilde deneyim paylaşımı gerçekleştirildi. İlk bilimsel araştırmaların, yurt dışı deneyimlerinin paylaşıldığı bu oturumlar ile geçmiş hikayelerin sıcaklığını hissettiğimiz keyif veren oturumlar oldular.

Psikiyatride araştırma yöntemleri, psikiyatrik araştırmalarda ölçme işlemleri ve kullanılan ölçekler, örneklem seçim yöntemleri, bilimsel araştırmalar için parasal kaynakların ele alındığı oturumlarda psikiyatri alanında bilimsel çalışmalar yaparken karşılaşılabilecek sorunların enine boyuna ele alındığı sunumlar gerçekleştirildi.

Öğrenilenleri pekiştirme amacıyla programda yer alan ‘’Birlikte Protokol Hazırlayalım’’ oturumları ile eğitimciler önderliğinde gruplar oluşturuldu. Grup dayanışması ile okuldaki teorik dersler pratiğe dökülüp, okulun son oturumunda da her grubun oluşturmuş olduğu bilimsel araştırma protokolleri küçük birer sunum ile paylaşılarak tartışıldı.

Böyle kapsamlı ve güzel bir etkinlikte meslektaşlarımızı hediyesiz bırakmak olmazdı. Program sonunda yapılan quiz sonucunda başarılı olan ilk üç kişinin 57.Ulusal Psikiyatri Kongresi’ne kaydolması sağlandı. Aynı zamanda Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından Bilimsel Araştırma Okulu katılımcılarına Türkiye Psikiyatri Derneği Yayınları ürünleri için kullanabilecekleri bir hediye çeki tanımlandı.

Pandemi döneminde ilk defa çevrim içi platformda gerçekleştirilen okul bizlere Hababam Sınıfı filminde Münir Özkul’un sarf ettiği şu sözleri anımsattı: “Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir.”

Bilimsel Araştırma Okulu’nun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu ve Asistan Hekim Komitesi Yürütme Kurulu