TPD Makale Saati

psikiyatri.org.tr /

Türkiye Psikiyatri Derneği Makale Saati

Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada psikiyatri uzmanlık eğitiminde bilimsel araştırmalar genel olarak klinisyenliğin gölgesinde kalmaktadır. Psikiyatri eğitiminde  bilimsel makale okuma ve tartışma, bilimsel araştırma yapmayı öğrenme ve araştırma yapma  her zaman gündemimizde olmasına rağmen çoğu zaman önceliklerimiz arasına girmeyi başaramamaktadır.

Psikiyatride bilimsel araştırma makalelerinin nasıl okunacağı ve nasıl değerlendirileceği konusunda kendisini daha fazla geliştirmek isteyen psikiyatri asistanları için "TPD Makale Saati" toplantılarına başlandı. Yaygın Örgün Eğitim Kurulu ve Asistan Hekim Komitesinin birlikte planlayıp yürüttüğü bu toplantı dizisi çevrim içi yapılacak.

İlk makale saati 14 Ekim Perşembe akşamı gerçekleştirildi. Prof. Dr. Emine Eren Koçak'ın danışmanlığında psikiyatri uzmanlık öğrencileri M. Bera Demirtaş ve Pelin Özkara Menekşeoğlu "Antidepressant drugs act by directly binding to TRKB neurotrophin receptors" makalesini başarıyla sundular ve tartışmayı yönettiler.  Kendilerine emekleri, güzel sunumları, zengin tartışmaları ve uzun yıllar devam etmesini umduğumuz etkinliğimizin ilk adımını attıkları için teşekkür ederiz.

"TPD Makale Saati" toplantıları 3 haftada bir yapılmaya devam edecektir. Toplantıların amacı hem psikiyatride bilimsel yenilikleri takip etmek hem de psikiyatride bilimsel araştırma makalelerini okumak, çalışmanın yöntemlerini anlamak ve eleştirel olarak değerlendirme becerilerimizi, güncel makaleleri deneyimli hocalarla tartışarak arttırmaktır. "TPD Makale Saati" toplantılara katılmak için o toplantıda tartışılacak olan makaleyi okumuş olmak zorunlu değil, ancak ne kadar çok kişi makaleyi okuyup tartışmaya hazır gelirse tartışma o kadar zengin olacaktır.

Etkinlik serisi 4 Kasım Doç. Dr. Neşe Direk'in "İstatistik Okur Yazarlığı" sunumu ile devam edecektir. "TPD Makale Saati" toplantılarına katılmak için ayrıntılı bilgi Asistan Hekim Komitesi nin e-mail ve Telegram gruplarından paylaşılacaktır. Türkiye Psikiyatri Derneği Asistan Hekim Komitesi e-mail grubu ve Telegram grubuna üye değilseniz, bu gruplara üye olmak ve "TPD Makale Saati" duyurularını almak için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4zm0-Xpgc-raPY1c0vEXnXZxtsX-b4XtOc3Z57qt3wjTd5Q/viewform?usp=sf_link

Saygılarımızla, Türkiye Psikiyatri Derneği Yaygın ve Örgün Eğitim Kurulu ve Asistan Hekim Komitesi