Değerli Hocamız Celal Odağ’ı Kaybettik

psikiyatri.org.tr /

Türkiye Psikiyatrisi bir duayeni, Celal Odağ’ı kaybetti. Pandemi sürecinde Almanya’da bulunan değerli meslektaşımızın 25 Ekim’de vefat ettiğini öğrendik.

Celal Odağ, 9 Mayıs 1931 yılında Buca’da doğdu. 1957 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini  bitirdi. 1963 yılında aynı kurumda Psikiyatri uzmanlık eğitimini tamamladı. 1963-1973 yılında Almanya’da Psikanaliz eğitimini tamamladı. 1973-1978 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini  Psikiyatri Anabilim Dalında öğretim görevlisi olarak çalışıp “Doçent“ ünvanını aldıktan sonra 1979 yılında tekrar Almanya’ya gitti. Heinrich Heine Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikosomatik ve Psikoterapi Kürsüsü ile Düsserdorf Psikanaliz Enstitüsü kurucuları arasında bulundu. 1994 yılında Halime Odağ Psikoterapi ve Psikanaliz Vakfı’nı kurdu. Vakıf 2012’den itibaren İzmir Odağ Psikanaliz ve Psikoterapi Derneği olarak faaliyetine devam ediyor. Celal Odağ verdiği dersler, eğitimler ve yazdığı kitapları ile Türkiye Psikiyatrisine önemli katkılarda bulunmuştur.

Tüm camiamıza ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz. Celal Odağ’ın Almanya’da defnedilmesi planlanmaktadır; törenle ilgili ayrıntılı bilgi daha sonra paylaşılacaktır.

Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu