TPD Bülteni yeni sayısı şimdi ekranınızda, kongrede çantanızda: “COVID-19 Pandemisi (ve Yaşam) Sürerken”

psikiyatri.org.tr /


Türkiye Psikiyatri Derneği’nin haberleşme bülteni olan TPD Bülteni’nin yeni sayısı “COVID-19 Pandemisi (ve Yaşam) Sürerken” başlığı ile yayımlandı.

Bültenin son sayısında Türkiye’nin ve tüm dünyanın gündeminde önemli bir yer kaplayan COVID-19 aşıları dosya konusu olarak ele alınırken aşılara yönelik şüpheler, kaygılar, tereddütler ile aşı kararsızlığı, aşı karşıtlığı kavramları ve ilerisi için yapılabilecekler işleniyor. Dosya kapsamında TPD Genel Başkan’ı Dr. Koray Başar ile pandeminin kronik ruhsal bozukluğu olanlara etkisi, aşılama çalışmaları ve hekimleri bekleyen zorluklar hakkında bir söyleşinin yanı sıra Dr. Haldun Soygür tarafından kaleme alınan “kronik ruhsal hastalığı olanlar, özellikle şizofreni tanılı hastalarımız pandemi günlerinde en çok ne gibi zorluklarla karşılaştı?” başlıklı bir yazı yer alıyor. Yine bu dosyada COVID-19 aşılarıyla ilgili ruhsal bozukluğu olanlar için yapılabilecekler hakkında uluslararası perspektiften Avrupa Psikiyatri Birliği (EPA) Yönetim Kurulu üyesi Dr. Livia De Picker ile yapılan bir söyleşi bulunuyor.

Psikiyatri Dünyasından bölümünde iklim krizi ekseninde afetler, tükenme, tüketim ve ruh sağlığı konularını derinlemesine ele alan yazıların ardından Antalya-Muğla yangınları sonrası psikososyal destek çalışmaları aktarılıyor. Psikiyatri ve Sanat başlığında ise sanatla terapi alanında oldukça uzun süredir çalışmalarını sürdüren Dr. Psk. Nevin Eracar ile “sanatla terapi ve yaratıcılık” üzerine geniş içerikli bir söyleşi yer alıyor.

TPD’den güncel haberler ve basın açıklamalarından Asistan Hekim Komitesi’nin aktivitelerine, Genç Psikiyatristler Komitesi’ndeki gelişmelerden Tıp Öğrencileri Çalışma Birimi’nin etkinliklerine, TPD Yayınları’nın en yeni kitap ve kılavuzlarından okuma önerilerine oldukça çeşitli ve kapsamlı bir içeriğe sahip bu bültene https://psikiyatri.org.tr/uploadFiles/publicationsFile/file/1810202192712-TPD_bulten2021_2_web_HR.pdf adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.


Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu