Genç Meslektaşlarımıza Japon Psikiyatri ve Nöroloji Derneği'nden (JSPN) Burs Olanağı

psikiyatri.org.tr /

Japon Psikiyatri ve Nöroloji Derneği (JSPN - Japanese Society of Psychiatry and Neurology) tarafından 16-18 Haziran 2022 tarihlerinde Fukuoka Convention Center’da düzenlenecek olan 118. Yıllık Toplantı’da genç psikiyatristlere yönelik bir burs programı açılmıştır. Programda dünyanın çeşitli yerlerinden katılan genç psikiyatristlerin tanışması, hem sosyal hem mesleki alanda Japon meslektaşları ile işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.

Burs almaya hak kazanan genç psikiyatristlere; toplantı kayıt ve konaklama ücretlerinin karşılanması ile birlikte para ödülü (Dünya Bankası A and B kategorisindeki ülkelerden katılanlara 70,000 JPY, Dünya Bankası C and D kategorisindeki ülkelerden katılanlara 140,000 JPY) verilecektir.

Dünya Psikiyatri Birliği üyesi derneklere yönelik burs programı duyurusu, WPA üyesi Türkiye Psikiyatri Derneği’ne de iletilmiştir. Program kapsamında, her dernekten en çok iki kişinin adaylığı için başvuru onayı ile destek yazısı verilmesi gerekmektedir. Türkiye Psikiyatri Derneği'nden adaylık destek yazısı almak için en geç 03 Eylül 2021 tarihine kadar JSPN başvuru koşullarında belirtilen nitelikte yazıları içeren bir başvurunun TPD mail adresine (tpd-myk@psikiyatri.org.tr) iletilmesi gerekmektedir. Bu tarihten sonra iletilecek başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvuru sayısının ikiden fazla olması durumunda TPD MYK’nın oluşturacağı bir seçici kurul tarafından bilimsel ve adil ölçütlerle iki kişi belirlenecek, başvurularında kullanmaları için kendilerine TPD Genel Başkanı imzalı Türkiye Psikiyatri Derneği'nden adaylık için destek onayı belgesi düzenlenecektir.

Başvuru Kriterleri :

  1. 40 yaşın altında veya psikiyatride 10 yıl ya da daha az süredir çalışıyor olmak
  2. JSPN Bursu’nu daha önce almamış olmak
  3. TPD üyesi olmak ve 2021 dahil dernek üyelik aidatlarını ödemiş olmak

TPD’ye son başvuru tarihi : 03 Eylül 2021 (Türkiye saati)

Program son başvuru tarihi : 24 Eylül 2021 (Japonya saati)

İlgilenen meslektaşlarımız için başvuru işlemleri ile ilgili detaylı bilgileri içeren link aşağıda mevcut olup bilgilerinize sunulur:

https://www.jspn.or.jp/modules/english/index.php?content_id=86

Tüm genç meslektaşlarımızı bu olanağı değerlendirmeye davet ediyoruz.

Saygılarımızla,

Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu