Avrupa Psikiyatri Asistanları Federasyonu (EFPT) 2021 forumu gerçekleştirildi

psikiyatri.org.tr /

 

COVID-19 pandemisi sebebiyle çevrimiçi olarak düzenlenen 29. Avrupa Psikiyatri Asistanları Federasyonu (EFPT) Forumu 7-10 Temmuz 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi. Avrupa ağırlıklı olmak üzere tüm dünya ülkelerinden ruh sağlığı ve hastalıkları asistanlarını bir araya getiren forumda EFPT’nin bu yıl yaptığı aktiviteler değerlendirildi, bilimsel içerikli sunumlar ve atölyeler gerçekleştirildi. Projeler ve bilimsel içerik dışında, farklı ülkelerde psikiyatri asistanı olmak hakkında bilgi alışverişinde bulunulması, çalışma gruplarında çeşitli ülkelerden psikiyatri asistanlarının bir arada çalışmasının sağlanması, forum sırasında yapılan çalışma grubu toplantılarında önümüzdeki dönemde yapılacak projeler tartışılması ve çalışma grubu sorumluları seçim ile belirlenmesi gibi aktiviteler de gerçekleştirildi.


EFPT Forumuna, Türkiye’deki ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanlık öğrencilerini temsilen Dr. Asilay Şeker, Dr. Kezban Burcu Avanoğlu, Dr. Dicle Dilay Demir, Dr. Emre Cem Esen ve Dr. Pelin Özkara Menekşeoğlu katıldı. Forumun sonunda gerçekleştirilen genel kurul toplantısında önümüzdeki dönemde görev alacak kurul üyeleri seçim ile belirlendi. Bir önceki seçim sonucunda EFPT yönetim kurulunda başkanlık görevine seçilmiş olan Dr. Asilay Şeker, başkanlığı devralarak görevine başlamıştır. Çalışma gruplarının sorumlularının belirlenmesi amacıyla yapılan seçimlerin sonucunda da ülkemiz temsilcilerinden Dr. Emre Cem Esen EFPT Bilimsel Araştırma Çalışma Birimi Başkanlığı'na seçilmiştir.

Ülkemiz için gurur verici bu gelişme için meslektaşlarımızı kutluyor ve yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. 2022 EFPT Forumu'nda ülkemizi temsil etmek isteyen uzmanlık öğrencilerinin Türkiye Psikiyatri Derneği Asistan Hekim Komitesi duyurularını takip etmesi ve sonrasında başvurması gerekmektedir.


29. EFPT Forumu Türkiye Delegasyonu ve TPD Asistan Hekim Komitesi