Prof. Dr. Oğuz Karamustafalıoğlu Dünya Biyolojik Psikiyatri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi olmuştur

psikiyatri.org.tr /

Değerli meslektaşlarımız,

Bir süredir Avrupa Nöropsikofarmakoloji Koleji (European College of Neuropsychopharmacology) Türkiye elçiliğini yürüten üyemiz Prof. Dr. Oğuz Karamustafalıoğlu, Dünya Biyolojik Psikiyatri Dernekleri Federasyonu (World Federation of Societies of Biological Psychiatry) Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir. 

Uluslararası psikiyatri örgütlerinde ülkemizin temsilini ve etkinliğini artıran bu heyecan verici gelişme için Prof. Dr. Oğuz Karamustafalıoğlu’nu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Saygılarımızla,

Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu

ResimProf. Dr. Oğuz Karamustafalıoğlu kimdir?

1984 yılı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olan Dr. Oğuz Karamustafalıoğlu Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde 1991 yılında psikiyatri uzmanı oldu. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde 15 yıl çalışan Dr. Karamustafalıoğlu 1994 yılında psikiyatri doçenti, 1998 yılında psikiyatri klinik şefi oldu. 2002 yılında Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi psikiyatri kliniği kurucu klinik şefi olarak atandı ve 2011 yılına kadar bu görevini sürdürdü. 2014 yılında Psikiyatri profesörü oldu. Halen İ.Ü. Cerrahpaşa Adli Tıp Enstitüsü'nde öğretim üyesidir.

Geçmişte Tıpta Uzmanlık Kurulu, Sağlık Bakanlığı Ruhsal Danışma Kurulu üyeliği yaptı. European College of Neuropsychopharmacology Türkiye elçisidir. 100’den fazla yayını mevcuttur.