Zorlu Durumlarda Ruh Sağlığı Hizmetleri Uluslararası Sempozyumu 21 Haziran’da başlıyor

psikiyatri.org.tr /

Değerli meslektaşlarımız,

Zorlu Durumlarda Ruh Sağlığı Hizmetleri: “Göç, pandemi, afetler ve acil durumlar” Uluslararası Sempozyumu 21-23 Haziran tarihlerinde Ankara Bilkent Otel ve çevrimiçi platformda eş zamanlı gerçekleştirilecek. Sempozyum, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Türkiye’deki Suriyeli Mültecilerin Sağlık Hizmetlerine Erişiminin Geliştirilmesi Projesi” projesi kapsamında Avrupa Birliği'nin desteğiyle Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve DSÖ Türkiye Ülke Ofisi tarafından düzenlenmektedir.

Ruh sağlığı alanı ile ilgili tüm disiplinlere açık olan sempozyumda COVID 19 Pandemisi, afetler, acil durumlar ve mülteciler için ruh sağlığı hizmetlerinin nasıl sürdürüldüğü, yaşanan sorunlar, çözüm önerileri, kanıta dayalı uygulamaların tartışılması amaçlanmaktadır. Sempozyumda aynı zamanda sözel ve poster bildirileri de yer alacaktır.

Türkiye Psikiyatri Derneği Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi Çalışma Birimi’nden Hasibe Rengin Güvenç, “Afet ve Acil Durumlarda Gönüllülerle Çalışmak – TPD Deneyimi” ve Kerem Laçiner, “Afet ve Acil Durumlarda Riskli Durumları Belirleme ve İhtiyaç Tespiti” başlıklı konuşmaları ile sempozyuma destek vereceklerdir.

Katılım için sempozyumun web sitesinde online kayıt seçeneğini kullanabilirsiniz.

http://mentalhealthsymposium2021.org/tr/

Saygılarımızla,

Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu