24. Klinik Eğitim Sempozyumu’nun ardından…

psikiyatri.org.tr /

Daha önceki yıllarda derneğimizin yıllık toplantıları ile beraber planlanan Klinik Eğitim Sempozyumu’nun 24’üncüsü, bu yıl çevrim içi platformda meslektaşlarımızın yoğun ilgi ve katılımı ile 2-6 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Toplam 42 panel, 2 Psikiyatride Güncel oturumu, 5 konferans, 5 ikili konferans, 3 uydu sempozyumu içeren, 41 sözel bildiri ve 90 poster bildiri sunulan doyurucu bilimsel program içeriği, kaçıranlar veya tekrar izlemek isteyenler için 1 ay boyunca izlemeye açık olarak çevrim içi kongre platformunda meraklılarını bekliyor olacak.

Kongre Düzenleme Kurulu başkanı Yavuz Ayhan, Düzenleme Kurulu üyeleri Deniz Ceylan, Memduha Aydın, Selçuk Özdin, Bilimsel Program Kurulu üyeleri Erguvan Tuğba Özel Kızıl, Aytül Karabekiroğlu, Arda Bağcaz ve Kurulun genç üyeleri Elif Subaşı Tercan, Hasan Gökçay’ın  yoğun çalışmaları ile  düzenlenen 24. KES’e bu sene 840 katılımcı katıldı. Önceki yıllardan farklı olarak sempozyumumuz yurt içi katılımcılara ek olarak Türkiye’ye komşu ve TPD’nin ilişki içinde olduğu yurt dışı meslek örgütlerinden katılımcılara da ev sahipliği yaptı.

Sempozyumumuzda, her yıl olduğu gibi bu yıl da Araştırma Bildiri Ödülleri ve Araştırma Projesi Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu. Jüri üyeliklerini Aylin Ertekin Yazıcı, M. Murat Demet, Elif Anıl Yağcıoğlu, Zeki Yüncü, Ferdi Köşgere’nin yaptığı Araştırma Projesi Teşvik Ödüllerini kazanan meslektaşlarımızı tebrik ediyoruz:

  • Hidayet Ece Arat, Deniz Ceylan, Gamze Tuna, Ayşegül Özerdem, Pınar Akan, Hüray İşlekel, Burcu Kök Kendirlioğlu, Mustafa Erinç Sitar, Selda Yılmaz, Nevin Deniz Kırca, Nazlı Ecem Dal, Berzan Ekmen

    Bipolar Bozukluk Tanılı Bireylerin Birinci Derece Akrabalarında Oksidatif DNA Hasarı ve Baz Çıkarma Onarımı

  • Gülin Özdamar Ünal, Gamze Erkılınç, Kuyaş Hekimler Öztürk, Duygu Kumbul Doğuç, Özlem Özmen

    Kronik Öngörülmeyen Stres Modelinde Beynin Farklı Bölgelerinde Vortioksetinin BDNF, CREB, S100b, B Amiloid ve Glutamat NR2B Reseptörleri Üzerine Etkisinin İncelenmesi

  • Selçuk Özdin, Kerim Aslan, Hasan Dilhan Bingöl, Barış Genç, Arzu Alptekin Aker, Aytül Karabekiroğlu, Ömer Böke

    Erken ve Geç Başlangıçlı Depresyonda Fonksiyonel Bağlantısallık

Araştırma Bildiri Ödülleri’nin jüri üyeliklerini Çınar Yenilmez, Elvan Özalp, Hüseyin Güleç, Esin Evren Kılıçaslan, Suat Küçükgöncü yaptı. Her iki ödül jürisinde görev alan üyelerimize katkıları için teşekkür ederiz. TPD Araştırma Bildiri Ödüllerini kazanan meslektaşlarımızı kutluyoruz:

  • Birincilik:

    Meltem İzci Kasal, Lütfullah Beşiroğlu, Nabi Zorlu, Nur Dikmener, Aslıhan Bilge, Ercan Durmaz, Serap Polat, Fazıl Gelali, Miriam Sebold

    Obsesif- Kompülsif Bozukluk Hastalarında ve Kardeşlerinde Fronto-Striatal Yapılarla İlişkili Model Tabanlı Davranış: Bir Endofenotip Çalışması

  • İkincilik:

    Özlem Kuman Tunçel, Figen Yargucu Zihni, Simavi Vahip

    İleri Yaştaki Bipolar Bozukluk Hastalarının Gereksinimlerinin Belirlenmesi

  • Üçüncülük:

    Efruz Pirdoğan Aydın, Azra Gökovalı Beğenen, Hasan Demirci, Hani Alsaadoni

    OKB Tanılı Hastalarda Yürütücü İşlevlerin miR-16 ve miR-135 İfade Düzeyleriyle İlişkisi oldu.

Bu süreçte yoğun emek vermiş olan, başta Kongre Düzenleme Kurulu olmak üzere, katkıda bulunan tüm TPD çalışma birimleri ve TPD kurullarına, konuşmacı veya katılımcı olarak sempozyumda yerini alan meslektaşlarımıza  teşekkür ediyor, hep birlikte oluşturduğumuz bu güzel kongre deneyiminin ardından sıradaki toplantımızı sabırsızlıkla bekliyoruz.

Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu