Prof. Dr. Mehmet Sungur “Uluslararası Bilişsel Psikoterapiler Birliği (IACP) Uluslararası Hizmet ve Vizyon Ödülü” almaya layık görülmüştür.

psikiyatri.org.tr /

Uluslararası Bilişsel Psikoterapiler Birliği (IACP) tarafından düzenlenen, 10. Uluslararası Bilişsel Terapi Kongresi (ICCP) 13-15 Mayıs 2021 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Kongrede derneğimiz üyesi değerli meslektaşımız Prof. Dr. Mehmet Sungur “ IACP Uluslararası Hizmet ve Vizyon Ödülü” almaya layık görülmüştür.

Uzun yıllardır bilişsel davranışçı terapi alanında çalışmalarını sürdüren ve bu önemli ödülün sahibi olan meslektaşımızı başarılarından ötürü kutluyoruz.

Prof. Dr. Mehmet Sungur kimdir?

1982 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur.1984 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda uzmanlık öğrenciliğine başlamıştır. 1985 yılında İngiltere’de “Toplum Psikiyatrisi” ve “Ruh sağlığı hizmetlerinin yapılandırılmasında değişik modeller” konularında çalışmıştır.

1986-88 yılları arasında British Council bursiyeri olarak gittiği Londra Psikiyatri Enstitüsü’nde (Kings College) “davranış tedavileri”, “cinsel işlev bozuklukları-seks terapileri”, “evlilik terapileri” ve “kaygı bozuklukları” alanlarında eğitim almıştır. 1992 yılında Psikiyatri Doçenti ünvanını almıştır.

2000 yılında Avrupa Davranış ve Kognitif Terapiler Birliği (EABCT) başkanı seçilmiştir. Dr. Sungur İngiliz Psikoterapiler Birliği ve İngiliz Davranış ve Kognitif Terapiler Birliği tarafından “kognitif-davranışçı terapist” olarak akredite edilmiştir. Amerikan Kognitif Terapi Akademisi (Beck Akademisi) kurucu üyelerinden olup, aynı akademinin diplomatı ve sertifiye edilmiş eğitici ve süpervizörlerinden biridir.  Mehmet Sungur, 2017 yılında IACP'de başkan olarak seçilmiş ve başarıyla görevini yapmıştır.