Asistan hekimler Mesleğe İlk Adım Programında bir araya geldi!

psikiyatri.org.tr /

Mesleğe İlk Adım Programı katılımcıları ile çevrim içi olarak buluştu!

Bu yıl 11’incisi düzenlenen Mesleğe İlk Adım Programı (MİAP); 4-10-11 Nisan tarihlerinde toplam üç günde, çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Genç meslektaşlarımızın mesleki kimlik ve donanımlarına katkıda bulunmayı hedefleyen bu programda, asistanlığının ilk iki yılındaki 260 psikiyatri asistanı, alanda deneyimli isimlerle tanıştı, mesleki ve akademik tecrübeleri dinleyebilme imkanı buldu.

Meslekte henüz yolun başında olan meslektaşlarımızın Asistan Hekim Komitesi (AHK) ile tanışması ile başlayan toplantımızda, asistanlık eğitimi ve daha etkin bir eğitim sürecine dair bilgiler paylaşıldı. Aynı zamanda alanında uzman ve deneyimli eğitmenler;

  • Psikiyatristin mesleki kimliği,
  • Bir bilim insanı olarak psikiyatrist olmak,
  • Psikiyatristin toplumsal sorumluluğu,
  • İleri sunum teknikleri ve
  • Zor olguları ele alma ile ilgili kıymetli bilgiler sundular.

Deneyimli psikiyatristlerle küçük gruplar halinde geçirilen uzmanla buluşma saatinde, farklı kurumlardaki deneyim aktarımlarıyla eğitim süreçleri ve planlamaları ele alındı, bunların mesleki yaşamın şekillendirebilmesindeki önemi tartışıldı. Çevrim içi olmasına rağmen etkileşimli olarak devam etmesi ve yüksek katılım oranlarının olması, hem katılımcılardan hem de eğitmenlerden aldığımız geri bildirimler MİAP’ın oldukça verimli geçtiğini bize gösterdi.

Programın sonunda yapılan ödüllü bilgi yarışmamız ise programı oldukça heyecanlı ve keyifli bir şekilde sonlandırmamızı sağladı. Ayrıca programa %90 ve üzeri katılım gösteren bütün asistanların MİAP bursu kapsamında 02-06 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleşecek 24. Klinik Eğitim Sempozyumu katılımları karşılandı.

Yaygın ve Örgün Eğitim Kurulu (YÖEK) planlaması ve organizasyonu, AHK’nın katkıları ve TPD Merkez Yönetim Kurulunun desteği ile başarıyla sürdürülen bu program kapsamında genç meslektaşlarımızın çevrim içi de olsa bir araya gelebileceği ve kariyer planlarına yön verebileceği bir ortam oluşturuldu.

Seneye tüm genç meslektaşlarımız ile yeniden buluşabilmek dileğiyle!

TPD Yaygın ve Örgün Eğitim Kurulu