Uzmanlık Yaşamına Hazırlık Programı (UYHP) bu yıl ilk kez çevrimiçi olarak gerçekleştirildi!

psikiyatri.org.tr /

Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD) tarafından ilki 2009 senesinde düzenlenen Uzmanlık Yaşamına Hazırlık Programı (UYHP) bu yıl ilk kez çevrimiçi olarak, yedi haftasonuna yayılmış bir programla 13 Mart – 3 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

169 kişinin başvurduğu programa, gerekli şartları karşılayan 128 meslektaşımız kabul edilmiştir. Asistanlık sürecinin sonunda veya uzmanlık yaşamının başında olan meslektaşlarımızın meslek yaşamına uyumunu kolaylaştırmayı amaçlayan bu organizasyonda, zorunlu hizmette ve uzmanlık yaşamının ilk döneminde en sık karşılaşılan sorunlar ve merak edilen konularla ilgili deneyimler paylaşıldı. Aynı zamanda alanında uzman ve deneyimli mentorlar;

  • Poliklinik şartlarında psikoterapötik müdahaleler,
  • Dirençli olgulara yaklaşım ve bu olguların yönetimi,
  • Psikiyatri uzmanlarından talep edilen bilirkişilik hizmetleri ve rapor düzenlemenin esasları,
  • Mağdur değerlendirmesi,
  • Madde kullanım bozukluklarında değerlendirme ve tedavi süreçleri
  • Zorunlu hizmette özlük hakları,
  • Erişkin psikiyatristlerinin çocuk ve ergen psikiyatrisi ile ilgili uygulamaları
  • Askeri psikiyatri uygulamaları ile ilgili konularda katılımcılara kıymetli bilgiler sundular.

Çevrimiçi olmasına rağmen toplantıların interaktif şekilde sürdürülmesi, katılım oranının yüksek olması hem program sırasında hem de program sonrasında katılımcılarımızdan ve eğitici hocalarımızdan aldığımız olumlu geribildirimler UYHP’nin oldukça verimli geçtiğini gösterdi ve bizleri mutlu etti.

Oldukça doyurucu içeriği ve ilginin yoğun olarak devam ettiği programın sonunda; programa tam devamlılık sağlayan ve geri bildirim formunu dolduran katılımcılar, katılım belgeleri ile birlikte TPD yayınlarında kullanılmak üzere 400 TL’lik hediye çeki almaya hak kazandılar. Katılımlarıyla hem toplantının kalitesini arttıran, hem de ödül kazanan tüm meslektaşlarımızı tebrik ediyoruz.

Planlaması ve organizasyonu Yaygın ve Örgün Eğitim Kurulu (YÖEK) tarafından yapılan, Genç Psikiyatrisler Komitesi’nin (GPK) katkıları ve TPD Merkez Yönetim Kurulu’nun desteği ile başarı ile tamamlanan UYHP 2021’e katkılarını esirgemeyen değerli eğiticilerimize ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz.

Önümüzdeki yıl, yine verimli ve meslektaşlarımız için faydalı bir UYHP’de buluşmayı diliyoruz.

TPD Yaygın ve Örgün Eğitim Kurulu