EPA Genç Psikiyatrist Bursu kazanan meslektaşlarımızı tebrik ederiz

psikiyatri.org.tr /

Avrupa Psikiyatri Derneği (EPA) tarafından her sene düzenlenen EPA Burs Programı kapsamında Avrupa’da 10 genç psikiyatriste EPA 2021 Online Kongresine ücretsi kayıt imkanı, sürekli mesleki gelişim kurslarından birine ücretsiz erişim ve bir yıl süreyle bireysel EPA üyeliği verilmektedir. Bu burs programına psikiyatri uzmanlık eğitimine devam edenler ve uzmanlığının ilk beş yılında olan tüm psikiyatristler başvurabilmektedir.

EPA Genç Psikiyatrist Bursuna bu yıl Türkiye’den 3 genç meslektaşımız layık görülmüştür:

Uzm. Dr. Ceylan Ergül: 2010’da İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş, 2011-2016 yılları arasında da İstanbul Tıp Fakültesi’nde Psikiyatri ihtisasını tamamlamıştır. Ocak 2020’den itibaren de Maastricht Üniversitesi’nde sinirbilim üzerine doktora çalışmalarını sürdürmektedir.

Uzm. Dr. Uğur Çıkrıkçılı: 2008 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş, 2013-2019 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi’nde Psikiyatri ihtisasını tamamlamıştır. Halen Artvin Devlet Hastanesi’nde çalışmaktadır. Ayrıca Avrupa Psikiyatri Asistan Birliği (EFPT)’nin Travma ve Mülteci Grubu’nun eşbaşkanlığını yapmaktadır.

Uzm. Dr. Fikret Poyraz Çökmüş: 2012 yılında Ege Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş, 2012-2016 yılları arasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde Psikiyatri ihtisasını tamamlamıştır. 2019 yılından itibaren Dokuz Eylül Üniversitesi’nde sinirbilim doktora çalışmalarını sürdürmektedir. Halen Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde çalışmaktadır.

Ülkemiz için gurur verici bu gelişme için meslektaşlarımızı kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Tüm genç meslektaşlarımızı Genç Psikiyatristler Komitesi çalışmalarını izlemeye ve başta TPD olmak üzere EPA ve benzeri platformlarda sağlanan imkanlardan yararlanmaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla,

Türkiye Psikiyatri Derneği Genç Psikiyatristler Komitesi