Yozgat Bozok Üniversitesi Hastanesinde Hekime Şiddet

psikiyatri.org.tr /

Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Hayriye Mihrimah Öztürk’ün görevi sırasında saldırıya uğradığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Olay sonrasında meslektaşımızın bacağında ve ayak bileğinde kırıklar oluşmuş ve acilen ameliyata alınmıştır. 

Meslektaşımızın bir an önce sağlığına kavuşması en büyük dileğimiz. Ancak yaşanılan travmaların izlerinin silinmeyebileceğini de çok iyi biliyoruz. Bu nedenle sağlık çalışanlarına yönelik bütün şiddet haberlerinde olduğu gibi bu olay da bizlerde büyük üzüntü ve öfke oluşturmuştur. Meslektaşımıza gereken desteği sağlamak için elimizden geleni yapacağız.

Sağlık hizmeti verilen ortamlarda şiddetin kader olmadığını, sağlıkta şiddet ile mücadele edilmesinin mümkün olduğunu biliyoruz; gereken tedbirlerin alınması için çaba sarf etmeye, gerekli uyarılarda bulunmaya kararlıyız. Bir kez daha  bütün yöneticileri sağlık çalışanları için güvenli çalışma ortamlarının oluşturulması konusunda daha duyarlı olmaya ve gereken kanuni düzenlemeleri acilen gerçekleştirmeye davet ediyoruz.

Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu