TPD ile 25 yıl: "Yerel, Ulusal ve Uluslararası Düzlemde TPD"

psikiyatri.org.tr /

Türkiye Psikiyatri Derneği’nin 25 yılını birlikte değerlendirdiğimiz çevrim içi etkinlikler dizisi devam ediyor. Bu kapsamda yapılacak ikinci toplantı 18 Kasım Çarşamba akşamı 21.00’da yapılacak. “Yerel, ulusal ve uluslararası düzlemde TPD” başlıklı bu oturumu Dr. Gamze Özçürümez ve Dr. Koray Başar yönetecek. Derneğin başlangıcından itibaren yerleşim ve çalışma alanlarına göre örgütlenmesiyle, şube ve çalışma birimleriyle yapılabilenler, yapılamayanlar, imkanlar, uluslararası meslek örgütleriyle ilişkili ve bu örgütlerde temsil edilmenin Türkiye psikiyatri topluluğu için ne ifade ettiği gibi konular her biri kendi alanında deneyimli konuşmacılarla tartışılacak.

TPD’nin zoom hesabı üzerinden gerçekleştirilecek ve erişim için üyelerin gönderilen bağlantıyla kayıt olabilecekleri toplantı, eşzamanlı olarak TPD YouTube kanalından yayınlanacak. Böylece kayıtların daha sonra da izlenmesi mümkün. Geçtiğimiz hafta yapılan “Bilim, Etik, Dayanışma” oturumu kaydına kanalımızda erişebilirsiniz.

“Yerel, ulusal ve uluslararası düzlemde TPD” toplantısına kapsamı gereği daha kalabalık bir konuşmacı kadrosu katkıda bulunuyor. Eski TPD İstanbul Şube Başkanı Dr. Devran Tan, eski TPD Samsun Şube Başkanı Dr. Aytül Karabekiroğlu, Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi Çalışma Birimi’nden Dr. Münevver Hacıoğlu Yıldırım, Kadın ve Ruh Sağlığı Çalışma Birimi’nden Dr. Leyla Gülseren, TPD Avrupa Psikiyatri Birliği (EPA) temsilcisi ve EPA Ulusal Dernekler Konseyi Başkanı Dr. Simavi Vahip, TPD Avrupa Tıp Uzmanları Birliği (UEMS) Psikiyatri bölümü delegesi ve eski EFPT Başkanı Dr. Ekin Sönmez bizlerle olacak.

Sizleri her zamanki gibi birlikte olmaya, konuşmaya, paylaşmaya, beraber kurmaya çağırıyoruz.

Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu