2. TPD Tıp Öğrencileri Çalıştayı: Çevrim içi toplantı zorunluluğunu fırsata çevirmek

psikiyatri.org.tr /

Değerli Meslektaşlarımız,

Türkiye Psikiyatri Derneği Tıp Öğrencileri Çalışma Birimi, İstanbul, Bursa ve Kocaeli illerinden katılımcılarla Mart ayında yapılan ilk çalıştayın ardından daha geniş bir tıp fakültesi öğrenci kitlesine ulaşmak ve Türkiye Psikiyatri Derneği ile tıp öğrencileri işbirliğiyle yapılabilecekleri tartışmak amacıyla 2. TPD Tıp Öğrencileri Çalıştayı’nı 3 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirdi.

Çalıştay günümüz pandemi koşulları nedeniyle çevrim içi olarak yapıldı. Ülkemizin 30 şehrinden, 43 farklı tıp fakültesinden toplam 328 öğrencinin başvurduğu çalıştay çevrim içi toplantıların sağladığı önemli bir olanağı da göstermiş oldu. Yoğun talebi karşılamak adına programın TPD YouTube kanalına aktarılması sayesinde bu sayıdan çok daha fazla öğrenci de ilgilerini çeken oturumlara katılma şansına erişti.

Çalıştayın öğleden önceki oturumlarında değerli psikiyatri akademisyenleri ve tıp öğrencileri sunumlar yaparken, öğleden sonra gruplara ayrılarak paralel oturumlar halinde yeni projeler tartışıldı ve orta ve uzun vadeli gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler rapor haline getirildi. İlk ve ikinci TPD Tıp Öğrencileri Çalıştaylarının raporlarına internet sitemizde Tıp Öğrencileri Çalışma Birimi sayfasından erişebilirsiniz.

Katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

Türkiye Psikiyatri Derneği Tıp Öğrencileri Çalışma Birimi Koordinatörü

Dr. Alişan Burak Yaşar