TPD’nin Salgınla İlgili Çalışmaları InterACT Bülteninde

psikiyatri.org.tr /

TPD’nin Salgınla İlgili Çalışmaları InterACT Bülteninde

Değerli Meslektaşlarımız,

Avrupa Psikiyatri Birliği Ulusal Dernekler Konseyi (EPA NPA) tarafından yayınlanan InterACT Bülteninin geçtiğimiz hafta paylaşılan son sayısında Türkiye Psikiyatri Derneği COVID-19 salgınıyla ilgili etkinlik ve deneyimlerle ilgili üç yazıyla yer aldı. 

Türkiye Psikiyatri Derneği Sağlık Çalışanlarına Ruhsal Destek Hattıyla ilgili Dr. Necip Çapraz ve Dr. Burcu Rahşan Erim tarafından hazırlanan yazıda Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi Çalışma Birimi tarafından hızlı bir şekilde örgütlenerek üyelerimizin çabası ile sürdürülen dayanışma örneği hakkında değerlendirme yapılıyor. Dr. Aybeniz Civan Kahve tarafından Asistan Hekim Komitesi adına kaleme alınan yazıda, psikiyatri asistanlarının salgınla çalışma ve eğitim hayatlarında gerçekleşen değişiklikler, zorluklar, üstesinden gelme yolları, asistanların kişisel deneyimlerine de yer verilerek aktarılıyor. Son olarak, salgın döneminde TPD çalışma birimleri ve görev grupları tarafından üretilen 35 yazının listesi ve bağlantıları da eklenerek, bu dönem yapılanlara kısaca değinilen, Dr. Koray Başar, Dr. Ömer Böke ve Dr. Simavi Vahip tarafından  hazırlanan bir yazı da InterACT Bülteninde yer buldu.

Avrupa ulusal psikiyatri derneklerinin salgınla ilgili girişimlerinin ve deneyimlerinin yanı sıra uygulama önerilerini ve EPA ile ilgili haber ve duyuruları bulabileceğiniz InterACT Bülteninin tamamına aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz:
https://mailchi.mp/europsy.net/sus2campaign-archivecomeuniqidu9b8100f19f2a9eb66f938724aidac66740c1e?e=304a1584de

Saygılarımızla,

Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu