TÜRKİYE PSİKİYATRİ DERNEĞİ TIP ÖĞRENCİLERİ ÇALIŞTAYI 07 Mart 2020, İstanbul. Türkiye Psikiyatri Derneği Tıp Öğrencileri Çalışma Birimi, dernek ve tıp öğrencilerinin ortaklığında yapılabileceklerin araştırıldığı ilk çalıştayı tamamladı. 16 farklı fakülteden 60 tıp öğrencisiyle yapılan çalıştayda Psikiyatri Derneği’nin deneyimli hocaları, tıp öğrencileri çalışma birimi üyeleri ve tıp öğrencileri buluştu. Çalıştayın ilk bölümünde Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD) Tıp Öğrencileri Çalışma Birimi Koordinatörü Alişan Burak Yaşar, TPD’nin bilim etik ve dayanışma kodları ile tıp öğrencilerinin ilgi ve heveslerinin buluşması durumunda çok güzel projeler ortaya çıkabileceğini anlatan bir açılış konuşması yaptı.
Bu konuşmada; TPD’nin gençlere verdiği önem ve TPD Asistan Hekim Komitesi etkinlikleri örneklendirerek anlatıldı.
Ardından TPD Merkez Yönetim Kurulu adına konuşan Serap Erdoğan Taycan, TPD Merkez Yönetim Kurulu’nun da tıp öğrencileri ile yapılabilecekler konusunda planlamalar yaptığını ve çalıştay raporlarını özenle değerlendireceklerini anlattı. Konuşmasında derneğin çalışma birimi ve görev grubu gibi organları ve geniş ölçekli yayınları da tanıtıldı.
Ardından TPD’de geçmiş dönemde başkanlık yapan Timuçin Oral kendi psikiyatrist olma hikayesinden yola çıkarak, tıp öğrenciliği sürecinde psikiyatri alanında yapılabilecek imkanları anlattı.
Ardından konuşan yine derneğin eski başkanlarından Simavi Vahip; Avrupa’daki Psikiyatri Derneklerinin Tıp öğrencileri ile ilgili çalışmalarını ve Türkiye’deki araştırmaları anlattı. Bülent Coşkun ve Kemal Kuşçu, sabah yapılan oturumların son bölümünde psikiyatrist olma yolculuklarının ne denli farklı ve renkli olabildiğini ifade etti.
Çalıştayın ikinci bölümünde Tıp Öğrencileri ile bir grup çalışması yapıldı. Yedişer kişilik gruplara halinde, her gruba bir mentor eşlik edecek şekilde TPD ile neler yapılabileceği tartışıldı. Grupların sonunda ise sunumlar gerçekleştirildi. Bu sunumların sonunda TPD Merkez Yönetim Kurulu’na sunulmak üzere TPD Tıp Öğrencileri Çalışma Birimi adına bir son rapor hazırlandı. Raporda her tıp fakültesinde TPD’yi temsil edecek bir tıp öğrencisinin bulunması, öğrenci kulüplerinin kongre ve toplantılarında konuşmacı belirlenirken TPD’den destek istenmesi, TPD’nin web sitesi ve bültenlerinde tıp öğrencilerinin hazırladığı bloglar için bölümler bulunması ve bu çalıştayın daha kapsamlı şekilde tekrar planlanması gibi önerilere yer verildi. Toplantının sonunda tüm önerilerin raporlanması ve sürecin yürütülmesi için gönüllüler ile bir koordinasyon kurulu oluşturuldu.