Bu yıl da Mesleğe İlk Adım Programı (MİAP) ile KES'te buluşuyoruz!

psikiyatri.org.tr /

Değerli meslektaşlarımız;

Türkiye Psikiyatri Derneği’nin 24. Yıllık Toplantısı ve Klinik Eğitim Sempozyumu çerçevesinde düzenlediği Mesleğe İlk Adım Programı (MİAP) bu yıl 11. defa genç meslektaşlarımız ile buluşuyor!

Düzenlendiği tarihten itibaren her yıl giderek artan bir ilgi ile devam eden programa katılım için açılan Mesleğe İlk Adım Bursu’na bu sene 400’e yakın başvuru olmuştur. Her yıl daha çok meslektaşımıza burs sağlamaya yönelik çabalarımız ile, salon kapasitesi gözetilerek ve grup çalışmalarının planlanabilmesi sağlanarak bu sene 160 katılımcıya burs imkanı sunulmuştur. Geçen yıl başvurup burs alamayan ve bu yıl da başvuru yapan asistanlar arasında, asistanlığa başlama zamanı en eski olanlara öncelik verilerek seçim yapılmıştır.

Genç meslektaşlarımızın mesleki kimlik ve donanımlarına katkıda bulunmayı, alanda daha deneyimli isimlerle tanışmalarını sağlamayı ve farklı kliniklerden genç meslektaşlarıyla bir araya gelerek kaynaşmalarına yardımcı olmayı hedefleyen MİAP’ta; bu yıl da mentorluk uygulamasına devam ediliyor.

Yaygın ve Örgün Eğitim Kurulu’nun (YÖEK) planlaması ve organizasyonu, Asistan Hekim Komitesi’nin (AHK) katkıları ve TPD Merkez Yönetim Kurulu’nun desteğiyle başarıyla sürdürülen bu program kapsamında tüm genç meslektaşlarımız ile bir araya geleceğimiz kongremiz için geri sayım başladı.  

Önümüzdeki yıllarda daha çok sayıda programa ve kongreye TPD desteğiyle katılınabilmesi için değerlendirme ve çalışmalarımızın devam ettiğini bildiriyor, tüm meslektaşlarımız ile 2-5 Nisan 2020’de Antalya’da buluşmayı diliyoruz.

Saygılarımızla,
 
Türkiye Psikiyatri Derneği
Merkez Yönetim Kurulu