TPD ‘Psikiyatriden Gündeme’ programıyla her pazar Medyascope’ta

psikiyatri.org.tr /

TPD ‘Psikiyatriden Gündeme’ programıyla her pazar Medyascope’ta

Ruh sağlığıyla ilgili konular ve toplumsal gündemde yer alan kimi konuların psikiyatri ve ruh sağlığı uzmanlarınca değerlendirmesi hem ana akım ve alternatif medya hem de güncel iletişim ve etkileşim kanallarında önemli bir yer tutuyor. Her dönem psikiyatri uzmanları farklı şekillerde toplumla bu kanallarla temasını sürdürmeye çalışmıştır. Özellikle son dönemde, alanda yetkin olmayan kişilerce bazen bilgisizliği çoğaltan ve yanıltan, bazen zarar verme ihtimali yüksek mesajlar kitlesel iletişim araçlarında kendine daha kolay yer bulabilmekte.

Türkiye Psikiyatri Derneği kurulduğu ilk dönemden itibaren yazılı ve görsel, son yıllarda da internet medyasında yer alabilmek için yoğun çaba sarf etmiştir. Bu örgütlü çabanın güncel bir adımı olarak, artık daha yaygın şekilde takip edilen, internet üzerinden yayın yapan saygın bir televizyon kanalıyla, Medyascope ile, temas kurulmuş ve hazırlıklar tamamlanmıştır.

Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından hazırlanan ‘Psikiyatriden Gündeme’ programını, bu pazardan itibaren her pazar 19.00’da Medyascope’ta takip edebilirsiniz. Canlı yayımlanacak programla ilgili kayıtlara YouTube üzerinden yayın sonrasında da erişilebilecek olmasının erişilebilir bilgi kaynağı sağlamak açısından önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz.

İki genç psikiyatri uzmanlık öğrencisi tarafından sunulacak programda, her hafta bazen ruh sağlığı ve bozuklukları ile ilgili genel konuların bazen toplumun gündemindeki konuların psikiyatri ve ruh sağlığı perspektifinden değerlendirmesi yapılmaya çalışılacaktır.

23 Şubat 2020 Pazar akşamı 19.00’da ilk programa konuk olacak Doç. Dr. Fatih Öncü ile psikiyatride zorunlu ve istemsiz tedaviler ele alınacaktır. Ruh Sağlığı Yasası’nın olmadığı ülkemiz için her dönem hem psikiyatri uzmanları hem ruhsal bozukluğu olanlar ve yakınları için önem taşıyan bu konu, son aylarda gerçekleşen yasa değişiklikleriyle yeniden gündeme alınmalıdır.

Bu hafta ve her pazar TPD tarafından hazırlanacak ‘Psikiyatriden Gündeme’ programını takip etmenizi, duyurmanızı, geri bildirim ve katkılarınızı bekliyoruz.

Saygılarımızla,

Türkiye Psikiyatri Derneği
Merkez Yönetim Kurulu