TÜRKİYE PSİKİYATRİ DERNEĞİ MESLEĞE İLK ADIM BURSU BAŞVURULARI BAŞLIYOR!

psikiyatri.org.tr /

TÜRKİYE PSİKİYATRİ DERNEĞİ MESLEĞE İLK ADIM BURSU BAŞVURULARI BAŞLIYOR!
 

Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD) Yaygın ve Örgün Eğitim Kurulu’nun planlaması ve organizasyonu, Asistan Hekim Komitesi’nin katkıları ve TPD Merkez Yönetim Kurulu’nun desteğiyle başarıyla sürdürülen Mesleğe İlk Adım Programı (MİAP) bu yıl yine TPD Yıllık Toplantı ve Klinik Eğitim Sempozyumu süresince gerçekleştirilecektir. Bu yıl 11. senesini dolduran MİAP, psikiyatri uzmanlık öğrencisi olarak mesleğe ilk adımını atan genç meslektaşlarımızın mesleki kimlik ve donanımlarına katkıda bulunmak ve alana yönelimlerini kolaylaştırmak amacıyla yapılmaktadır. Genç meslektaşlarımızın mesleki deneyimlerinin başlarında ihtiyaç duydukları pek çok farklı konuya değinen MİAP programını TPD 24. Yıllık Toplantısı ve Klinik Eğitim Sempozyumu web sitesi içinde bulabilirsiniz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da alanında deneyimli dernek üyelerinin seminerlerini dinlemenin yanı sıra, gruplar halinde bir mentor ile aktif çalışma fırsatını yakalayabileceğiniz programımız, gelenekselleşmiş ve her yıl büyük çekişmelere sahne olan grup sunumlarıyla sona erecektir.

Bu yıl MİAP bünyesinde bir de sürprizimiz var. Kongrenin 2. gününde, akşam saatlerinde MİAP gruplarının katılacağı bir karaoke yarışmamız olacak: “MİAP Söylüyor”. MİAP olarak TPD 24. Yıllık Toplantısı ve Klinik Eğitim Sempozyumuna bu sosyal programla damga vurmayı hedefliyoruz! Alanında -en azından dinleyici olarak- yetkin 3 jüri üyesinin değerlendireceği program sonunda albüm yapma sözü veremiyoruz ama yine sürpriz hediyelerimiz olacağını belirtmek isteriz.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da TPD, meslekte henüz iki yılını tamamlamamış uzmanlık öğrencilerinin hem MİAP’a hem de TPD 24. Yıllık Toplantısı ve Klinik Eğitim Sempozyumu'na katılımını “Mesleğe İlk Adım Bursu” isimli bir burs ile desteklemektedir. Temel amacı sempozyum programı içine yerleştirilmiş MİAP programına eksiksiz ve aktif katılım olan bu bursun ikincil amacı da genç üyelerimizin TPD’nin yapmış olduğu en önemli iki etkinlikten biri olan Yıllık Toplantı ve Klinik Eğitim Sempozyumuyla tanışmalarını sağlamaktır.


İlk iki yılını doldurmamış ve henüz MİAP’a katılmamış tüm meslektaşlarımızı, bu fırsatı değerlendirmeye davet ediyoruz. Genç meslektaşlarımızla TPD 24. Yıllık Toplantısı ve Klinik Eğitim Sempozyumu’nda buluşmak dileğiyle.

 

TPD Mesleğe İlk Adım Bursu İçeriği

Bursun içeriği TPD Mesleğe İlk Adım Bursu aşağıdaki desteklerden oluşmaktadır:

  1. TPD 24. Yıllık Toplantısı ve Klinik Eğitim Sempozyumu katılım ücreti
  2. Kongre süresince 3 gece (2 Nisan 2020 giriş, 5 Nisan 2020 çıkış) konaklama, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği
  3. Yalnızca bu bursu alanlar için düzenlenmiş olan Mesleğe İlk Adım Programı’na katılım (Mesleğe İlk Adım Bursu ile kongreye katılanların Mesleğe İlk Adım Programı’na eksiksiz katılmaları zorunludur.

Başvuru koşulları

  1. TPD üyesi olmak ve 2020 yılı dâhil üyelik ödentilerini yatırmış olmak.
  2. 2 Nisan 2020 tarihi itibariyle uzmanlık eğitiminde ilk iki yılını doldurmamış olmak (önkabul sonrasında, doğrulama sırasında belgelenmesi istenecektir).
  3. Daha önce TPD Mesleğe İlk Adım Bursu ile programa katılmamış olmak.

Burs için gözetilecek öncelikler 

TPD, başvuru koşullarını karşılayan her uzmanlık öğrencisine burs vermek yönünde yoğun çalışmalarını sürdürmektedir. Ancak başvuruların fazlalığı ve olanakların elvermediği durumda aşağıda belirtilen ilkeler çerçevesinde öncelik verilecektir: 

  1. Daha önce herhangi bir TPD kongresine TPD bursu ile katılmamış olmak
  2. Hem bölgeler arası hem de kurumlar arası dengenin sağlanmasına özen göstermek 


Başvuru

  1. Burs başvuruları elektronik ortam üzerinden doldurulacak form aracılığı ile gerçekleştirilecektir. Başvurmak için tıklayınız.
  2. Başvuruda bulunan asistan hekimlerin uzmanlık eğitimine başlama tarihlerini gösteren belgeyi önkabul sonrasında, doğrulama mesajı aldıklarında iletmeleri istenecektir
  3. Son başvuru tarihi: 9 Şubat 2020 saat 17:00’a kadardır. Bu tarihten sonra ulaşacak başvurular kesinlikle değerlendirmeye alınamayacaktır.
  4. Burs almaya hak kazananlar en geç 2 Mart 2020 tarihine kadar belirlenecek ve kendilerine bildirilecektir. 

 * Başvuru için ayrıntılı bilgilere TPD web sitesi adresinden (www.psikiyatri.org.tr) ve web sitesindeki Asistan Hekim imleci üzerinden ulaşılabilir.