TÜRKİYE PSİKİYATRİ DERNEĞİ TIP ÖĞRENCİLERİ ÇALIŞTAYI

psikiyatri.org.tr /

Türkiye Psikiyatri Derneği Tıp Öğrencileri Çalıştayı: 7 Mart 2020, İstanbul

Tıp Öğrencileri tarafından psikiyatrinin daha iyi tanınması, tanınarak tercih edilebilirliğinin artması, Bilim-Etik-Dayanışma ilkeleri ile çalışan Türkiye Psikiyatri Derneği ve derneğin aktif organları ile tıp öğrencilerinin işbirliğinin artması ve birlikte ortak etkinlikler planlanabilmesi gibi amaçlarla Türkiye Psikiyatri Derneği Tıp Öğrencileri Çalışma Birimi kurulmuştur.

Tıp öğrencilerinin dernek çalışmalarına katılabilmesi-katkıda bulunabilmesi, dernekteki çalışmaları takip edip, psikiyatriyle ilgili eğitim toplantılarına ve projelere aktif katılmaları, mentörler ile tanışmaları gibi amaçları olan çalışma birimimiz, bu doğrultuda bir yol haritası belirleyebilmesi için ‘Türkiye Psikiyatri Derneği Tıp Öğrencileri Çalıştayı’ planlamıştır. Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından ilk kez düzenlenmesi planlanan “Tıp Öğrencileri Çalıştayı” 7 Mart  2020 Cumartesi TPD İstanbul Şubesi’nde düzenlenecektir.

Meslek hayatının henüz başında, tıp eğitimi sırasında, tıp öğrencilerinde gerek akademik anlamda gerek uzmanlık hedefi olarak psikiyatri ile ilgili pek çok soru ve bilinmezlik olabilmektedir. Bu süreçte doğru yönlendirme ve doğru ilişkiler kariyer planlamasında kritik rol oynayabilmektedir.

Değerli tıp öğrencileri, tecrübeli akademisyenler eşliğinde tıp öğrencileri ve Türkiye Psikiyatri Derneği işbirliğinin arttırılması ile ilgili olanakların tartışılacağı çalıştaya davetlisiniz.

Değerli üyelerimiz, bu etkinlikte tıp öğrencilerine mentorluk etmek ve henüz yolun çok başındaki hekim adaylarına Türkiye Psikiyatri Derneği ilkeleri, ‘Bilim, Etik ve Dayanışma’ kodları ile yol göstererek aktif katkıda bulunma motivasyonu olan tüm meslektaşlarımızı toplantımıza davet ediyoruz.

Yapılandırılmış ve kapsamlı olarak hazırlanmış bu çalıştay sürecinde sizlerle beraber çalışmaktan mutluluk duyarız.

Toplantı ile ilgili ayrıntılı bilgi aşağıda yer almaktadır. Çalıştaya İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki tüm tıp fakültelerinden öğrenciler kabul edilecektir. Kontenjan sınırı nedeni ile öğrencilerin başvuruları sonrası her fakülteden en çok 3 kişi katılabilecektir. Toplantıya kayıt olacak tıp öğrencileri için davet metni ve başvuru için doldurulması gereken kayıt formuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilmektedir:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScb_r0fSIpX237NRZwftIH6ZjYiSrZA-v8ZjJFivyWPsfPRNA/viewform

Toplantıya katılmak isteyen Türkiye Psikiyatri Derneği üyeleri Tıp Öğrencileri Çalışma Birimi koordinatörü ile haberleşerek toplantıya katılabilir. Sorular ve başvurular için Tpdtipogrencilericalistay@gmail.com veya burakyasar54@hotmail.com adresine yazabilirsiniz.

Saygılarımızla,

Türkiye Psikiyatri Derneği Tıp Öğrencileri Çalışma Birimi Koordinatörü 

Uzm. Dr. Alişan Burak Yaşar