Şiddetsiz Ortamlarda Çalışabilmek İçin Açtığımız Davalara Dair Bilgilendirme

psikiyatri.org.tr /

Değerli Meslektaşlarımız;

Hatırlayacağınız üzere, 2 Ekim 2018 tarihinde meslektaşımız Dr. Fikret Hacıosman görev yaptığı hastanede tedavi ettiği hastası tarafından silahla öldürüldü.

Dr. Fikret Hacıosman cinayetinden sonra, artık neredeyse kanıksanır hale gelen sağlıkta şiddet sorununa karşı her zaman yaptıklarımızın yanında farklı adımlar atmamız gerektiğini düşündük.

Hukuk normları uyarınca bizlere sağlıklı ve güvenli çalışma koşullarını sağlamakla yükümlü olan Sağlık Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına, bu olayın öncesinde ve sonrasında neler yaptıklarını sorduk ve genel olarak sağlıkta şiddetin önlenmesi için görevlerini yerine getirmelerini talep ettik.

Ne yazık ki her zaman olduğu gibi her iki sorumlu kurum da yerine getirilmeyen görevlerin böylesine açık olduğu bu olayda dahi işlerini olağan şekilde yaptıklarını belirterek tüm taleplerimizi savuşturmak istediler.

Bunun üzerine biz de her iki kurumu görevlerini yapmaya zorlamak, yapmadıklarını kamuoyu nezdinde görünür kılmak ve sağlıkta güvenli çalışma koşullarını oluşturacak çalışmalara katkı sağlamak için stratejik sonuçları elde etmeyi amaçladığımız iki ayrı dava açtık.

Bakanlıklar tarafından başvurularımıza verilen yanıtlar ile bu yanıtlara karşı açılan davalara ilişkin dilekçeler aşağıda sizlerle paylaşılmaktadır.

Çalışma Bakanlığı Yanıtına Ulaşmak için tıklayınız.

Sağlık Bakanlığı Yanıtına Ulaşmak için tıklayınız.

Fikret Hacıosman Dava Dilekçesine Ulaşmak için tıklayınız.

Fikret Hacıosman Dava Dilekçesi Sağlık Bakanlığı-1 Ulaşmak için tıklayınız.

Türkiye Psikiyatri Derneği olarak mesleğimizi, yaşam hakkımızın korunduğu güvenli bir çalışma ortamında icra edebilmek için Bakanlıkların görevlerini yerine getirmesini sağlamayı amaçlayan bu sürecin takipçisi olacağız.
Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Türkiye Psikiyatri Derneği
Merkez Yönetim Kurulu