Her yıl uzmanlık eğitiminin ilk iki yılı içerisinde olan meslektaşlarımızın başvuruları değerlendirilerek katılımcılara “Mesleğe İlk Adım Bursu” sağlayan, hem programa hem de Klinik Eğitim Sempozyumu’na katılma imkanı sunan MİAP bu sene 10. Yaşını Fethiye’de kutladı!
10-13 Nisan tarihleri arasında Türkiye Psikiyatri Derneği 23. Yıllık Toplantısı ve Klinik Eğitim Sempozyumu içerisinde gerçekleşen MİAP ile 26 farklı ilden 147 genç meslektaşımız bir araya geldiler.
Genç meslektaşlarımızın mesleki kimlik ve donanımlarına katkıda bulunmak, alanda daha deneyimli isimlerle tanışmalarını sağlamak ve farklı kliniklerden genç meslektaşlarıyla bir araya gelerek kaynaşmalarına yardımcı olmayı hedefleyen MİAP’da; bu yıl da mentorluk uygulamasına devam edildi. Bu kapsamda; Prof. Dr. Ayşe Devrim Başterzi, Prof. Dr. Berna Uluğ, Prof. Dr. Ejder Akgün Yıldırım, Prof. Dr. Erguvan Tuğba Özel Kızıl, Prof. Dr. Meram Can Saka, Doç. Dr. Altan Eşsizoğlu, Doç. Dr. Emine Eren Koçak, Doç. Dr. Erhan Ertekin, Doç. Dr. Halis Ulaş, Doç. Dr. Neşe Direk, Doç. Dr. Orhan Murat Koçak, Doç. Dr. Tolga Binbay, Dr. Deniz Ceylan ve Dr. İrem Yıldız görev almış, katılımcılar gruplara ayrılarak her mentör bir gruba eşlik etmiş, sempozyum boyunca grup üyeleri ve mentörler etkileşimde bulunmuşlardır. Ayrıca her grupta Yaygın ve Örgün Eğitim Kurulu’ndan veya Asistan Hekim Komitesi’nden birer üye eşlikçi mentor olarak görev almışlardır.
Yeni öğrendikleri becerileri kullanabilmeleri için bir prova niteliğinde olması amacıyla her gruptan beşer dakikalık sunumlar hazırlamaları istenmiş, bu sunumlar programın kapanış oturumunda sunularak izleyicilere neşeli anlar yaşatmıştır. Katılımcıların oyları ile gruplar arasından birinci seçilerek ödül kitap seti verilmiştir.
Yaygın ve Örgün Eğitim Kurulu’ndan Dr. Deniz Oruç’un açılış konuşması ile başlayan MİAP’ta bu sene genç meslektaşlarımıza hekimlik hayatında kendilerini geliştirmek için edinebilecekleri beceriler ve bunlara nasıl ulaşabilecekleri hakkında bilgiler verilmiş, etkili bir sunum hazırlamanın önemli noktaları aktarılmıştır.
Meslek hayatında; klinik ve araştırma süreçlerinde yaşanan etik ihlallerin senaryolar üzerinden ele alındığı oturumlarda ayrıca günümüzde ruhsal hastalıklarda yaşanan “ayrımcılık ve damgalama” sorunu da tartışılmıştır. Yaygın ve Örgün Eğitim Kurulu’nun (YÖEK) planlaması ve organizasyonuyla, Asistan Hekim Komitesi’nin (AHK) katkıları ve TPD Merkez Yönetim Kurulu’nun desteğiyle 10. MİAP geride kalırken gelecek yıl programının planları yapılmaya başlandı bile! Seneye genç meslektaşlarımız ve değerli hocalarımız ile yine bir arada olmayı diliyor, süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.