Amerikan Çocuk ve Ergen Psikiyatri Akademisi (AACAP) ‘nin "Ülkü Ülger” adına verilen ödülünün sahibi Prof. Dr. Ayşen Coşkun'u kutluyoruz.

psikiyatri.org.tr /

AACAP Ülkü Ülgür, MD, International Scholar Award

Kocaeli Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görevli öğretim görevlisi Prof. Dr. Ayşen Coşkun, Amerikan Çocuk ve Ergen Psikiyatri Akademisi (AACAP) ‘nin 65. Yıllık Kongresi’nde “Ülkü Ülger” adına verilen uluslararası akademisyen ödülüne layık görülmüştür.  American Academy of Child and Adolescent Psychitary'nin kurucu üyelerinden olan, 1960'lı yıllardan başlayarak, klasik çocuk psikiyatrisinin kalıplarını zorlayarak özellikle okul psikiyatrisi ile ilgili çalışmalara öncülük eden Ülkü Ülger adına, emekliliğinin ardından AACAP bünyesinde uluslararası bir ödül konmuştur. Ödül uluslararası alanda ya da kendi ülkesinde çocuk ruh sağlığı hizmetlerine önemli katkılarda bulunan kişilere verilmektedir.

23 Ekim 2018 tarihinde Seattle’da düzenlenen törende ödülünü alan meslektaşımızı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Saygılarımızla

Türkiye Psikiyatri Derneği
Merkez Yönetim Kurulu