Barış Kitabı - Bireyden Topluma Savaşın ve Barışın Ruh Hali 51.UPK'da...

psikiyatri.org.tr /

 Barış Kitabı - Bireyden Topluma Savaşın ve Barışın Ruh Hali 51.UPK'da...


İnsan neden savaşır? Ya barış! Sadece savaşlardan geriye kalan zamandan mı ibarettir? 

Ülkemizin içinde ve dışında silah seslerinin susmadığı, Halep’ten Paris'e, Kabil’den Madrid’e, Silvan’dan Bağdat’a hemen her gün bombaların patladığı, caddelerde tankların dolaştığı bugünlerde, savasın yıkımıyla insanlar nasıl bas edebilir? Savaşın kötülükleri, göç yolları insanları nasıl etkiler? Nasıl olur da silahlar susar ve barış inşa edilebilir? Savaşın ve barışın ruh halleri üzerine düşünmek isteyen tüm okuyuculara yönelik hazırlanan Barış Kitabı bu sorulara yanıtlar bulmayı amaçlıyor. 

Freud ve Einstein’ın mektuplarından, hiç savaşmayan Bonobo’lara; milliyetçiliğin ruh halinden, vicdanın kökenlerine; göç yollarındaki kadınların ruhsal hastalıklarından, LGBT’lerin savaştan nasıl etkilendiğine; futbol sahasında savaşanlardan, kolektif belleğin güvenilemezliğine; savaş filmlerinden, dünyadaki barış süreçlerinin yol haritalarına kadar birçok konuda düşünme olanağı vaat ediyor.
 
Psikiyatristlerden psikologlara, siyaset bilimcilerden şairlere kadar pek çok farklı disiplinden uzmanın savaşın ve barışın ruh hallerine dair görüşleri içeren bu kitabın barışı arzulayanların başucu kaynaklarından biri olacağına inanıyoruz.

 
Barış Kitabı - Bireyden Topluma Savaşın ve Barışın Ruh Hali

Editörler: Ayşe Devrim Başterzi, A. Tamer Aker
 

16x23cm boyut | 1. Hamur kağıt | 472 sayfa | Kasım 2015