TPD Basın Açıklaması: Suruç katliamını kınıyoruz.

psikiyatri.org.tr /

20 Temmuz 2015 tarihinde Şanlıurfa Suruç’ta gerçekleştirilen katliam sonucunda şu ana kadar toplam 30 kişi yaşamını yitirmiş ve 100’den fazla yakın insanımız yaralanmıştır.

Çok sayıda insanın ölümü ve yaralanması ile sonuçlanan ve büyük bir üzüntü ile karşıladığımız bu katliamda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı, yaralılara  acil şifalar diliyoruz.

Bu üzücü süreçte kamuoyunun bilgi alma hakkı özenle korunmalı, ancak ruh sağlığını olumsuz etkileyen dehşet verici görüntülerin tekrar tekrar yayımlanmasından kaçınılmalıdır.

Türkiye Psikiyatri Derneği olarak bu saldırıyı kınıyoruz. Bu tür saldırıların gerçekleşmesini teşvik eden politikalardan bir an önce vazgeçilmesini, faiillerin hızlıca yakalanmasını, bu tür terör eylemlerinin bir daha yaşanmaması için  devletin gereken tüm önlemleri almasını talep ediyoruz.

Katliamdan doğrudan veya dolaylı olarak etkilenen vatandaşlarımızın bu saldırının etkileriyle baş edebilmesini sağlamak amacıyla Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi Çalışma Birimi aracılığıyla psikososyal destek sağlayacağız.

Saygılarımızla

Türkiye Psikiyatri Derneği

Merkez Yönetim Kurulu