TTB hekimlik değerlerini savunduğu için yargılanıyor

psikiyatri.org.tr /

Türk Tabipleri Birliği (TTB) 2016-2018 dönemi Merkez Konseyi üyesi 11 doktor hakkında "Savaş bir halk sağlığı sorunudur" başlıklı bildiri nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlamalarıyla açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya yargılanan doktorlar ve avukatlarının yanı sıra çok sayıda sağlık çalışanı, sivil toplum örgütü ve meslek kuruluşu temsilcileri katıldılar. 

Aralarında Türkiye Psikiyatri Derneği üyesi ve emekçisi iki meslektaşımızın, Dr. Raşit Tükel ve Dr. Sezai Berber’in de olduğu konsey üyelerinin ilk duruşmasına TPD Genel Sekreteri Dr. Koray Başar izleyici olarak katıldı. Dr. Raşit Tükel savunmasında sağlıklı bir toplum isteğiyle barış istemek arasındaki ilişkiye değinerek, sağlığın hastalıkların tedavisi kadar sosyal belirleyicilerle, yaşanılan ortamla ilişkili olduğunu belirtti. Dr. Sezai Berber şiddet ve nefrete karşı çıktığı, hekim olduğu için yargılandığını vurguladı. Mahkeme duruşmayı 20 Mart 2019’a erteledi.  

TTB merkez konseyi üyelerinin hekimlik değerleri çerçevesinde yaptıkları, sağlığı ve barışı savunan açıklamaları nedeniyle yürütülen bu yargı sürecinin takipçisi olacağız. 

Türkiye Psikiyatri Derneği 

Merkez Yönetim Kurulu